Näin osallistut Elokuvapäivän näytöksiin turvallisesti

Julkaistu 5.10.2020

Kun otamme kaikki toisemme huomioon käyttämällä kasvomaskeja, pitämällä turvavälit muihin katsojiin sekä pitämällä huolen hyvästä hygieniasta, voimme huolehtia meidän kaikkien yhteisestä turvallisuudesta. Kaikki näytökset järjestetään turvallisuus edellä.

Toivotamme kaikki tervetulleiksi Elokuvapäivän näytöksiin, turvallisesti.💛

Pidä turvaetäisyys muihin elokuvan ystäviin

Ota tilaa itsellesi ja anna sitä toisille, kun liikut tapahtumissa, jonotat sisään tai käytät muita palveluita. Myös me tapahtumanjärjestäjät pidämme sinuun turvavälin.

Varaa oma paikkasi ennakkoon

Katsomopaikkojen määrä on rajattu turvallisella tavalla. Suurimpaan osaan Elokuvapäivän näytöksistä tulee varata oma paikka ennakkoon. Löydät varausohjeet näytöksen sivulta www.elokuvapaiva.fi.

Huolehdi hygieniasta

Huolehdithan hyvästä käsihygienasta, pese kädet vedellä ja saippualla ja käytä käsidesiä. Aivasta ja yski puhtaaseen nenäliinaan, hätätapauksessa hihaan. Vältä turhaa kasvojen tai pintojen koskettelua.

Älä osallistu tapahtumiin kipeänä tai oireisena

Peruutathan osallistumisesi Elokuvapäivän tapahtumiin, jos tunnet olosi vähänkään kipeäksi. Elokuvapäivään on mahdollista osallistua myös kotoa käsin. Jaa Elokuvapäivänä omasta kotinäytöksestäsi tunnelmia tunnisteella #elokuvapäiväkotona @sceneturku, niin osallistut leffaherkkulahjakortin arvontaan! Lisätietoa

 

Q&A

 

Pitääkö tapahtumissa käyttää maskia?

Kasvomaskin käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa. Vaikka Elokuvapäivän katsomoissa huolehditaan turvaväleistä, on kasvomaskin käyttäminen hyvä tapa suojata muita sekä itseäsi. Tuoreimmat tiedot maskisuosituksesta saat THL:n sivuilta. Liedon Säästöpankki tarjoaa Onnenonkija -ulkoilmanäytökseen katsojille kertakäyttöiset kasvomaskit.

Miten turvallisuus on taattu?

Katsomopaikat on rajattu niin, että näytöksiin on turvallista tulla. Tiloista löytyy käsidesipisteitä ja mahdollisuus käsien pesemiseen vedellä ja saippualla. Mikäli ostat näytöksissä oheispalveluita, suosithan korttimaksua. Muistathan pitää turvaetäisyydet muihin seurueisiin myös mahdollisissa jonotustilanteissa.

Kuinka paljon katsojia näytöksissä on?

Katsomopaikkojen määrä on rajattu näytöspaikkakohtaisesti niin, että katsomossa voidaan noudattaa turvavälejä.

Kuka on vastuussa tapahtumista?

Elokuvapäivän päätapahtumista vastaa Elokuvakaupunki Turku ry. Suuri osa tapahtumista on erilaisten turkulaisten yritysten ja yhdistysten järjestämiä. Näistä tapahtumista ja niiden turvallisuudesta vastaa kyseinen järjestäjä.

Jaa sosiaalisessa mediassa