Elokuvapäivä

Kahdesti vuodessa järjestettävä turkulainen kaupunkifestivaali Elokuvapäivä yhdistää Turun seudun toimijat ja asiakkaat elokuvaelämyksen merkeissä.

Elokuvanäytöksen voi järjestää mikä tahansa paikallinen yritys, yhdistys tai seura. Kaikki näytökset ovat järjestäjien tarjoamia ja siten katsojille maksuttomia! Tapahtuman koordinoi turkulainen yhdistys Scene, virallisesti Elokuvakaupunki Turku ry. 

Ensimmäinen Elokuvapäivä järjestettiin syksyllä 2015.

Ohjelma

Elokuvapäivänä pääset nauttimaan maksuttomista elokuvista aamusta iltaan Turun seudulla. Näytöksiä järjestetään uniikeissa paikoissa, kuten kirkossa, torilla, kahvilassa, hotellissa tai vaikkapa kattoterassilla. Ohjelmisto vaihtuu jokaiseen tapahtumaan ja jokainen näytös on kunkin näytöksen järjestäjän suunnittelema ja tarjoama. Näytöksen järjestäjä voi näytöksen yhteydessä esitellä toimintaansa ja tehdä oheismyyntiä – näytöskohtaista tietoa löydät ohjelmasivulta. Syksyisin Elokuvapäivä huipentuu ulkoilmanäytökseen, jossa illan hämärtyessä esitetään kotimainen elokuva suurelta valkokankaalta.

Ikäraja

Näytösten ikärajat riippuvat esitettävästä elokuvasta ja näytöspaikasta. Ikärajoista 7, 12 ja 16 voidaan joustaa lapsen kanssa elokuviin saapuvan aikuisen vastuulla kolme vuotta. Ikärajasta K18 ei jousteta. Elokuvan ikärajat eivät ole suosituksia, vaan perustuvat lakiin. Ikärajat löydät kunkin näytöksen ohjelmasivulta elokuvan nimen perästä. Pyrimme aina koordinoimaan Elokuvapäivään madollisimman monipuolisen kattauksen elokuvia!

Sisäänpääsy

Näytökset ovat ilmaiset ja kaikille avoimet, joten ne täytetään usein sisääntulojärjestyksessä. Joihinkin näytöksiin voi olla varattavissa paikat etukäteen. Näytöskohtaiset sisäänpääsytiedot löydät ohjelmasivulta.

Esteettömyys

Jokainen näytös on kunkin näytöksen järjestäjän itsensä järjestämä, mikä tarkoittaa, ettemme voi valitettavasti taata yksittäisen näytöksen esteettömyyttä. Näytöksien esteettömyystiedot näet näytöksen ohjelmasivulta. Tarkempia tietoja voi kysyä suoraan näytöksen järjestäjältä, jonka yhteystiedot löydät myös ohjelmasivulta.

Syrjintävapaus

Elokuvapäivä on syrjintävapaa, ja otamme kaikki mahdolliset syrjintään liittyvät epäkohdat välittömästi käsittelyyn.

Ota yhteyttä

elokuvakaupunkiturku@gmail.com

Scene - Elokuvakaupunki Turku ry

Elokuvapäivän takana on turkulainen yhdistys Elokuvakaupunki Turku ry, tuttavallisemmin Scene. Yhdistyksen tavoite on edistää elokuvaharrastamista Turussa ja toimia siltana alan harrastajien ja ammattilaisten välillä. Yhdistyksen on perustanut Turun kaupunki, Turun ammattikorkeakoulu ja Linnateatteri.