Kategoria: Ajankohtaista

Haluatko avustajaksi elokuvaan?

Elokuvakaupunki Scene ry järjestää syksyn Elokuvapäivän hengessä elokuva-avustajarekisterikuvauksen tiistaina 27.8. klo 15-18 Wiklundin 3. kerroksen Tapahtumatorilla.

Valkokankaalle pääsy on monen unelma, ja nopein tie tähän on usein elokuva-avustajana toimiminen. Länsi-Suomen elokuvakomission elokuva-avustajarekisterin kautta kenestä vain voi tulla elokuva-avustaja! 

Elokuva-avustajat toimivat taustanäyttelijänä elokuvissa ja sarjoissa. Avustaja saattaa siis löytää itsensä mitä erilaisimmista tilanteista, kuten kahvilan asiakkaana tai vaikka keskiaikaisen hoviväen jäsenenä.  Joskus avustajan rooli on myös suurempi, ja siihen saattaa kuulua myös vuorosanoja. Ennen kaikkea elokuva-avustajarekisterin jäsenet pääsevät näkemään elokuvan taian omin silmin ja ovat tärkeä osa uskottavan elokuvan maailman luomisessa.

Tilaisuudessa pääsee helposti liittymään ja päivittämään kuvansa ja tietonsa avustajarekisteriin. Tarvetta avustajille myös on, sillä syksyllä 2019 Turun seudulla kuvataan useampaakin suurta sarjaa. 

Facebook-tapahtumaan TÄSTÄ  !

 

Elokuvapäivänä Vares valloittaa Vartiovuoren!

Reijo Mäen luoma turkulainen yksityisetsivä Jussi Valtteri Vares on ratkaissut rikosmysteerejä ja parantanut maailmaa niin kirjoissa kuin valkokankaallakin. Tulevana Elokuvapäivänä 7.9. Vares – Pahan suudelma nähdään ainutkertaisessa ulkoilmaelokuvanäytöksessä illan hämärtyessä Vartiovuorella, Turun Kesäteatterin katetussa katsomossa. 

Kuten kaikki Elokuvapäivän näytökset, myös Turun Kesäteatterin ulkoilmanäytös on ilmainen, mutta ilman lippua katsomoon ei kuitenkaan pääse. Katsomoon mahtuu lähes 700 katsojaa.

Ulkoilmanäytöksen liput tulevat jakoon Scenen kanavissa elokuun aikana. Elokuvapäivän Facebook-tapahtumassa ja nettisivuilla tiedotetaan heti, kun lippuja on saatavilla! Ulkoilmanäytöksen ilmaisliput tarjoavat Turku Energia, Viking Line, Turun Yrittäjät, Turun Teknologiakiinteistöt, Rosten ja Elisa Viihde.

Paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin varaamaan paikat ja nauttimaan tunnelmasta. Erikoisuutena tänä vuonna nimittäin myös Panimoravintola Koulu ja Kakola Brewing Company saapuvat Vartiovuorelle ja lanseeraavat tapahtumassa Vareksen kunniaksi Elokuvapäivä-oluen!

Ulkoilmanäytös aukeaa yleisölle klo 19 ja elokuva alkaa klo 21. 

 

© Solar Films

 

Syksyn Elokuvapäivä on lauantaina 7.9.2019!

Tule mukaan Elokuvapäivään!

Elokuvapäivä on jo vakiintunut, turkulaisten ja matkailijoiden rakastama kaupunkitapahtuma. Päivän aikana yritykset ja yhteisöt voivat yhteistyössä Scenen kanssa järjestää oman elokuvanäytöksen.

Tapahtuma huipentuu Scenen järjestämään ulkoilmaelokuvanäytökseen. Viime syksynä esitimme Tyttökuninkaan Turun Linnan pihalla, 2017 katsottiin Tom of Finland Aurajoen yli, ja 2016 esitettiin Luokkakokous Veritas- stadionilla.

Haluatko tavoittaa asiakkaasi ja sidosryhmäsi kokonaan uudella tavalla? Järjestä elokuvanäytös osana Elokuvapäivä -tapahtumaa tai tule kumppaniksi ulkoilmanäytökseen. Olethan yhteydessä niin suunnitellaan juuri sinulle sopiva kokonaisuus! 

Tyttökuningas -elokuvan näytös 2018 Turun Linnan pihalla.

 

Kevään Elokuvapäivänä katseltiin elokuvia ympäri Turun seutua!

Kiitos kaikille Elokuvapäivän katsojille, näytöksenjärjestäjille ja yhteistyökumppaneille!

Elokuvapäivänä järjestettiin melkein 30 julkista elokuvanäytöstä ja yksityisiä näytöksiä järjestettiin sadassa kodissa. Kiitos!

Nyt kannattaa merkitä jo kalenteriin syksyn Elokuvapäivä 7.9.2019!

 

ps. Jos sinulla on kiitoksia tai kehitysehdotuksia Elokuvapäivään, laitathan viestiä www.elokuvapaiva.fi alalaidan yhteydenottolomakkeen kautta!

Elokuvapäivän koko ohjelmisto varmistunut

Torstaina 7.3. Turussa ja lähiseuduilla esitetään lähes kolmekymmentä, katsojille ilmaista elokuvanäytöstä! Valinnanvaraa on ja ohjelmistosta löytyy varmasti jokaiselle jotakin.

Elokuvapäivän ensimmäiset näytökset ovat varmistuneet!

Elokuvapäivän ensimmäiset näytökset ovat varmistuneet. Kevään Elokuvapäivästä on tulossa jälleen mahtava! Ohjelmaa julkaistaan sitä mukaa kun elokuvat ja näytöspaikat varmistuvat. Näytöksiä lisätään pitkin helmikuuta aina Elokuvapäivään asti, joten kannattaa pysyä kuulolla!

Näytöksiä pääset selaamaan tästä.

Kevään Elokuvapäivä on 7.3.2019!

Perinteikästä Elokuvapäivää vietetään jälleen Turussa torstaina 7.3.2019. Elokuvapäivänä Turun alueen yrityksillä ja yhdistyksillä on mahdollisuus järjestää yhteistyössä Scenen kanssa elokuvanäytöksiä. Yhteistyökumppaneiden tarjoamia, katsojille maksuttomia näytöksiä tullaan järjestämään koko päivän ajan ympäri kaupunkia.

 

Haluatko järjestää oman elokuvanäytöksen? Olethan yhteydessä sähköpostitse scene@turku.fi

 

Elisa Viihde -koodeilla suuri kysyntä Elokuvapäivänä

Elokuvapäivän Elisa Viihde -koodeja haettiin tänä vuonna enemmän kuin koskaan – upeaa että niin moni on innostunut viettämään Elokuvapäivää myös kotoa käsin! Valitettavasti koodien rajallisen määrän ja suuren kysynnän vuoksi koodeja ei riittänyt tällä kertaa aivan kaikille halukkaille. Koodit jaettiin aikajärjestyksessä ja niitä annettiin 1 kpl / henkilö.

Elokuvapäivää pääsee onneksi viettämään myös moniin erilaisiin ilmaisnäytöksiin ympäri kaupunkia!