Kategoria: Ajankohtaista

Onnenonkija-ulkoilmanäytöksen paikat jaetaan 2.10., 5.10. ja 6.10.

Jokavuotisen perinteen mukaan Elokuvapäivä 10.10. tuo jälleen Turussa kuvatun elokuvan ainutkertaiseen ulkoilmaelokuvanäytökseen turkulaisille tutulle maamerkille. Tänä syksynä katsotaan hurmaava romanttinen komedia Onnenonkija Paavo Nurmi stadionin katetussa katsomossa. Näytöksen maksuttomia katsomopaikkoja aletaan pian jakaa Elokuvapäivän kanavissa.

Kaikki Elokuvapäivän näytökset järjestetään katsojien turvallisuus edellä. Tapahtumissa huolehditaan turvaväleistä ja panostetaan käsien pesu- ja desinfiointipisteisiin. Katsojamäärät on rajattu viranomaissuosituksia noudattaen niin, että tapahtumiin on turvallista tulla. Esimerkiksi Paavo Nurmen stadionin pääkatsomossa on normaaleissa olosuhteissa 2000 paikkaa, joista Onnenonkija-ulkoilmanäytöksessä otetaan käyttöön vain n. 500.

Kasvomaskin asianmukainen käyttö julkisissa tiloissa pienentää tartuntariskiä huomattavasti. Maskien teho on parhaimmillaan silloin, kun mahdollisimman moni käyttää niitä. Elokuvapäivän yhteistyökumppani Liedon Säästöpankki tukee Onnenonkija-ulkoilmanäytöksen turvallisuutta hienolla eleellä ja tarjoaa Paavo Nurmen stadionin katsojille kasvomaskit.

”Yhteinen murheenkryynimme korona kyykyttää niin isoja kuin pienempiä tapahtumia. Haluamme tukea Elokuvapäivän kaltaisia, perinteisiä kaupunkitapahtumia myös poikkeusaikoina ja antaa yleisölle hetkellisesti muutakin ajateltavaa kuin korona”, kertoo Paula Kumpula Liedon Säästöpankista.

Onnenonkija-ulkoilmanäytös on katsojille maksuton tapahtuman yhteistyökumppanien, Liedon Säästöpankin, Turun Yrittäjien, Vincitin ja Pohjola Rakennuksen ansiosta. Katsojamäärän rajaamiseksi ja turvallisuuden takaamiseksi tapahtumaan tulee kuitenkin ilmoittautua etukäteen.

Paikat tulevat jakoon erissä Elokuvapäivän verkkosivuilla ja Facebook-tapahtumassa seuraavasti:

2.10. klo 10,

5.10. klo 16 ja

6.10. klo 18.

Paavo Nurmen stadion muuttuu Elokuvapäivänä ulkoilmaelokuvateatteriksi

Tuleva Elokuvapäivä 10.10. huipentuu ainutkertaiseen ulkoilmaelokuvanäytökseen. Paavo Nurmen stadion muuttuu Turussa kuvatun hurmaavan Onnenonkija-elokuvan näyttämöksi, kun elokuva katsotaan illan hämärtyessä suurelta valkokankaalta. Ilmaisnäytöstä avaamaan saapuu elokuvan tähti Olavi Uusivirta.

Kuva: Jussi Virkkumaa

 

Onnenonkija on iloinen ja oivaltava tarina kahden nuoren aikuisen maailman kohtaamisesta. Elokuva kertoo lifestyle-bloggaaja Marjasta (Minka Kuustonen), joka painii kroonisen rahapulan kanssa ja vaatimattomasta perijäpoika Olavista (Olavi Uusivirta), joka haluaisi olla vain ihan tavallinen.

Onnenonkija on kuvattu Turussa vuonna 2016 ja tarinasta löytyykin monta tuttua maisemaa Aurajokivarresta aina Raisioon saakka.

”Haluamme tänäkin syksynä hemmotella kaupunkilaisia tarjoamalla ainutkertaisen ulkoilmaelokuvanäytöksen. Paavo Nurmen stadion on paitsi hieno turkulainen maamerkki, mutta sen tilava katsomo antaa myös puitteet turvallisen elokuvanäytöksen järjestämiseen. Näytöksen katsojamäärä rajataan niin, että voimme taata kaikille mukavan ja turvallisen elokuvakokemuksen”, kertoo tapahtuman tuottaja Ella Metsälä.

Ulkoilmaelokuvanäytöksen mahdollistavat Turun Yrittäjät, Pohjola Rakennus ja Liedon SäästöpankkiKatsomoon pääsee klo 18 alkaen ja itse elokuvanäytös avataan n. klo 19. Kuten kaikki Elokuvapäivän näytökset, myös Onnenonkija-näytös on ilmainen, mutta paikkoja on rajoitetusti

Paikat tulevat jakoon syyskuun lopussa, joten seuraathan Elokuvapäivän verkkosivuja www.elokuvapaiva.fi sekä FB-tapahtumaa! 

Sekä Elokuvapäivän näytöksen järjestäjäksi että ulkoilmanäytöksen yrityskumppaniksi ehtii vielä mukaan! Ota yhteyttä Sceneen (scene@turku.fi) 16.9. mennessä, niin kerromme lisää.

Kuva: Jussi Virkkumaa

Elokuvapäivän Etkot Metsämäen raviradalla 9.10!

Tänä syksynä Elokuvapäivän tunnelmiin päästään jo perjantaina 9.10, kun Metsämäen ravirata järjestää huikeat Elokuvapäivän Etkot! 

Metsämäen raviradalla nähdään Tuukka Temosen upea Aika Jonka Sain -elokuva. Ilmaistapahtumassa saat seurata elokuvaa joko drive-in tyyliin omasta autosta Metsämäki areenan viistetyllä pihalla tai Ravintola Metsämäessä herkullisten tarjoilujen ja kylmän juoman äärellä.

Turun raviradalla Metsämäessä on luvassa lokakuinen superviikonloppu 9.-11.10. Turku Globe Trotter nimeä ensimmäistä kertaa kantava tapahtuma alkaa perjantaina Elokuvapäivän ennakkonäytökselläKinotour rakentaa elokuvan esitystekniikan ja jättikankaat sekä ulos, että Ravintola Metsämäkeen. Elokuvaa voi seurata joko drive-in tyyliin omasta autosta Metsämäki areenan viistetyllä pihalla tai Ravintola Metsämäessä herkullisten tarjoilujen ja kylmän juoman äärellä. Ilmaisnäytöksen avaa elokuvan ohjaaja Tuukka Temonen.  

Aika jonka sain kertoo uskomattoman, tositapahtumiin pohjautuvan suomalaisen naisen selviytymistarinan. Jaana on ravintoloitsija ja kahden lapsen äiti, jonka vapaa aika menee ratsastuksen parissa. Jaana elää yhdessä karismaattisen, mutta äkkipikaisen miesystävänsä Markon kanssa. Jaanan elämä muuttuu kertaheitolla, kun hän halvaantuu vakavassa onnettomuudessa. 

Metsämäessä tapahtumat jatkuvat lauantaina ja sunnuntaina Turku Globe Trotter tapahtumalla, jossa ravataan mm. Pohjoismaiden Mestaruuslähdöt kärry- ja montélähdöissä ja mahtavat kasvattajakruunufinaalit. Luvassa on Pohjoismaiden parasta raviurheilua ja paljon muuta ohjelmaa lauantaina klo 16 alkaen ja sunnuntaina klo 15 alkaen. 

Lisätiedot: www.turunhippos.fi

 

Syksyn Elokuvapäivä on lauantaina 10.10!

Syksyn Elokuvapäivä on lauantaina 10.10.2020!

Elokuvapäivänä kaikilla Turun alueen yrityksillä, yhdistyksillä ja seuroilla on mahdollisuus tarjota asiakkailleen elokuvanäytös yhteistyössä Scenen kanssa. Elokuvanäytöksen järjestäminen on helppo ja elämyksellinen tapa kertoa toiminnastaan ja tavoittaa asiakkaita uudella tavalla!

Haluaisiko sinun yrityksesi järjestää Elokuvapäivänä oman elokuvanäytöksen? Olethan yhteydessä sähköpostilla scene@turku.fi!

Yleisömme ja yhteistyökumppaneidemme terveys ja hyvinvointi ovat meille ensisijaisen tärkeitä. Seuraamme tiiviisti viranomaisten tiedottamista ja ohjeita yleisötilaisuuksien järjestämisestä. Toivomme ja uskomme, että syksyllä meidän on taas turvallista kokoontua yhdessä nauttimaan elokuvanäytöksistä eri puolilla kaupunkia.

Täysi yleisö Elokuvapäivänä 5.3.2020 Vierailu- ja Innovaatiokeskus Joessa.

 

 

Suurkiitos kaikille Elokuvapäivän katsojille, näytösten järjestäjille ja yhteistyökumppaneille!

 

Suurkiitos kaikille Elokuvapäivän katsojille, näytösten järjestäjille ja yhteistyökumppaneille upeasta Elokuvapäivästä!

Elokuvanäytöksiä järjestettiin tänä keväänä yli kaksikymmentä ja ohjelmaa riitti aamusta iltaan. Monessa näytöksessä saatiin kuulla tekijävierailta elokuvien tekemisestä, kuulla sisäpiirin tietoa kuvauspaikoista tai nauttia livemusiikista ja herkullisista leffaeväistä!

Hansakorttelin  Elokuvapaneelikeskustelu kokosi koolle täyden yleisön kuulemaan alan ammattilaisten kokemuksia ja näkemyksiä. Elokuvatuottaja Markus Selin, ohjaaja Petri Kotwica sekä käsikirjoittaja Satu Rasila keskustelivat elokuvien tekemisestä, alan töistä ja rooleista sekä jakoivat omat vinkkinsä aloitteleville elokuvien tekijöille.

Keskustelun jälkeen iloksemme esittäytyivät nuoret Negorhanin legenda – Pelgir -elokuvan tekijät sekä paikalliset elokuvakerhot Kinokopla sekä Mystery Dynamo Theater 3000.

Elokuvapaneelikeskustelun tarjosivat Elokuvapäivän yhteistyökumppanit Hansakortteli ja Leipomo Rosten. Hansakortteli, kaupunkilaisten oma tila, tarjosi tapahtumalle upeat puitteet ja Rostenin Lysti-keksit pitivät suun hymyssä vielä keskustelun jälkeenkin!

PS. Jos sinulla on kiitoksia tai kehitysehdotuksia Elokuvapäivään, laitathan viestiä www.elokuvapaiva.fi alalaidan yhteydenottolomakkeen kautta!

 

Hansakorttelissa sukelletaan Elokuvapäivänä elokuvien tekemisen maailmaan!

 

Elokuva on vaikuttava tarinankerronnan keino, joten ei ole ihmekään, että suomalaiset rakastavat elokuvaa. Moni meistä on joskus myös haaveillut oman elokuvan ohjaamisesta, käsikirjoittamisesta tai omasta tähtihetkestään valkokankaalla. 

Elokuvapäivänä 5.3. klo 15 Hansakorttelin sydämessä Hansatorilla päästään sukeltamaan elokuvien maailmaan pintaa syvemmälle. 

Scene Turku & Hansakortteli järjestävät Elokuvapäivänä 5.3. elokuvapaneelikeskustelun, jossa kotimaiset kovan luokan elokuvantekijät kertovat elokuva-alasta ja omasta työstään. Elokuva-alasta kuullaan niin tuottajan, käsikirjoittajan, kuin ohjaajankin näkökulmasta, kun keskustelemaan saapuvat Markus Selin, Satu Rasila ja Petri Kotwica.

Markus Selin tunnetaan yhtenä Suomen menestyneimpänä elokuvatuottajana ja tuotantoyhtiö Solar Filmsin perustajana. Satu Rasila on taitava käsikirjoittaja ja dramaturgi, jonka teosten katsojaluvut puhuvat puolestaan. Petri Kotwica on näyttänyt taitonsa kotimaisten draamaelokuvien ohjaajana ja käsikirjoittajana – esimerkiksi Musta jää ja Turussa kuvattu Henkesi edestä ovat hänen käsialaansa. Paneelikeskustelun vetää Länsi-Suomen elokuvakomission elokuvakomissaari Teija Raninen.

Elokuvapaneeli on osa Elokuvapäivän 5.3.2020 ohjelmaa. Hansakorttelissa on tuolloin käynnissä mittavan uudistushankkeen kunniaksi avajaisjuhlaviikko, jolloin Hansakorttelin uusi konsepti ”Kaupunkilaisten tila” lanseerataan.

”Elokuvapaneeli sopii mitä mainioimmin Hansakortteliin eli Kaupunkilaisten tilaan, osaksi Juhlaviikon ohjelmistoamme. Olemme kiinnostuneita tukemaan omalla panoksellamme Turun alueen tapahtumia ja luomaan asiakkaillemme entistä enemmän syitä viihtyä Hansakorttelissa”, sanoo Mirva Laaksonen, Hansakorttelin markkinointipäällikkö.

Elokuvapäivä on jo perinteeksi muuttunut kaupunkifestivaali, joka muuttaa Turun lähialueineen suureksi elokuvanäyttämöksi: katsojia hemmotellaan pääsymaksuttomilla elokuvanäytöksillä koko päivän ajan eri paikoissa! Elokuvapaneelin tarjoavat Hansakortteli ja Leipomo Rosten.

Elokuvapaneelin Facebook-tapahtuma

 

Muokattu 3.3.2020: Taneli Mustonen on valitettavasti joutunut perumaan osallistumisensa tapahtumaan päällekäisyyksien takia.

Kevään Elokuvapäivä on torstaina 5.3.2020!

Haluaisiko sinun yrityksesi tai yhdistyksesi olla mukana Elokuvapäivässä omalla elokuvanäytöksellä?

Elokuvapäivänä 5.3.2020 elokuvan ystävät pääsevät nauttimaan yhteistyökumppaneiden tarjoamista, katsojille maksuttomista näytöksistä aamusta iltaan ympäri kaupunkia. Kaikilla Turun alueen yrityksillä ja yhdistyksillä on mahdollisuus järjestää elokuvanäytös yhteistyössä Scenen kanssa. Elokuvanäytöksen järjestäminen on mainio tapa tavoittaa uusia ja jo tuttuja asiakkaita uudella tavalla!

Kiinnostuitko? Olethan pian yhteydessä sähköpostilla scene@turku.fi!

Miten sinun Elokuvapäiväsi meni?

Kiitos vielä kaikille Elokuvapäivän katsojille, näytöksenjärjestäjille ja yhteistyökumppaneille! Elokuvapäivän ohjelmisto oli laajempi kuin koskaan, ja Vares – Pahan suudelma ulkoilmanäytös Turun kesäteatterilla kruunasi turkulaistapahtumamme illan ja oli ainutlaatuinen elokuva-elämys. Kiitos! 

Jos sinulla on kiitoksia tai kehitysedotuksia Elokuvapäivään, laitathan viestiä www.elokuvapaiva.fi alalaidan yhteydenottolomakkeen kautta!