Kategoria: Ajankohtaista

Harjoittelijaksi Elokuvapäivään?

Tuotantoharjoittelija

Scene (Elokuvakaupunki Turku ry) hakee tapahtumista ja elokuvista innostunutta harjoittelijaa kevään Elokuvapäivän (to 3.3.2022) tuotantoon. 

Harjoittelija pääsee osaksi turkulaisten rakastaman elokuvatapahtuman järjestämistä, saa hyvät verkostot Turun kulttuurikentällä ja monipuolisesti kokemusta tapahtumatuotannosta sekä markkinoinnista ja viestinnästä. 

 

Elokuvapäivä

Elokuvapäivä on jo perinteinen kaupunkitapahtuma, joka muuttaa Turun lähialueineen suureksi elokuvanäyttämöksi kahdesti vuodessa, kun paikalliset yritykset ja yhteisöt esittävät elokuvia yhteistyössä Scenen kanssa. Yleisö pääsee nauttimaan kymmenistä maksuttomista elokuvanäytöksistä eri puolilla kaupunkia.

Syksyisin tapahtuma huipentuu Scenen koordinoimaan päänäytökseen, joissa on viime vuosina katsottu Turussa kuvattuja elokuvia mm. Aurajoen yli, Paavo Nurmi Stadionilla ja Suomen Joutsenella.

 

Harjoittelu

Harjoittelija avustaa yhteistyönäytösten koordinoinnissa sekä tapahtuman markkinointiviestinnän suunnittelussa ja toteutuksessa. Mahdollisia työtehtäviä ovat mm. someviestintä, nettisivujen sisällöntuotanto sekä näytösten koordinointiin liittyvät tehtävät. Voit vaikuttaa työnkuvaasi oman kiinnostuksesi, vahvuuksiesi sekä oppimistavoitteidesi mukaan!

 

Mitä toivomme sinulta?

  • Soveltuvaa koulutusalaa (esim. kulttuurituotanto, viestintä tai liiketoiminta)
  • Hyviä tiimityötaitoja
  • Oma-aloitteisuutta
  • Intohimoa tapahtumia ja elokuvakulttuuria kohtaan
  • Arvostamme aiempaa kokemusta tapahtumatuotannosta, viestinnästä ja/tai asiakaspalvelusta, mutta tärkeintä on reipas asenne sekä into tehdä ja oppia uutta!

Harjoittelu on palkaton, joten toivomme, että voit lukea harjoittelun osaksi opintojasi. Harjoittelu alkaa tammikuun puolivälissä ja päättyy joustavasti maaliskuussa tapahtuman jälkeen. Työaika on sovittavissa ja osittainen etätyö mahdollista ennen tapahtumaa.

 

Kiinnostuitko? Laita vapaamuotoinen hakemus ja CV osoitteeseen scene@turku.fi viimeistään su 26.12.2020.

Paikka täytetään sopivan henkilön löydyttyä, joten laitathan hakemuksesi pian!

 

Lisätietoja:

Ella Metsälä, tuottaja
ella.metsala@turkubusinessregion.com
050 4989 329 (arkisin klo 9-15)

www.elokuvapaiva.fi

Seuraava Elokuvapäivä on torstaina 3.3.2022!

 

Meillä on iloisia uutisia! Kevään Elokuvapäivää vietetään perinteiseen tapaan maaliskuun ensimmäisenä torstaina, 3.3.2022.

Elokuvapäivä muuttaa Turun lähiseutuineen suureksi elokuvanäyttämöksi ja kerää tuhansia kaupunkilaisia valkokankaiden ääriin.

Elokuvia katsellaan koko päivän ajan erilaisissa paikoissa – sellaisissakin, joissa elokuvia ei välttämättä ole totuttu näkemään.

 

Haluaisiko edustamasi yritys tai yhdistys järjestää Elokuvapäivänä oman leffanäytöksen ja tavoittaa asiakkaita uudella tavalla?

Etsimme nyt yrityksiä, yhdistyksiä ja muita tahoja, jotka haluaisivat järjestää kaupunkilaisille yhden tai useamman elokuvanäytöksen omissa tiloissaan. Mikä tahansa Turun seudulla toimiva yritys, yhdistys, seura tai porukka voi järjestää Elokuvapäivänä oman elokuvanäytöksen yhteistyössä Scenen kanssa.

Näytöksen järjestäminen on helppoa, sillä Scene auttaa näytösten ideoinnissa, hankkii elokuvien esitysoikeudet, esityskopiot (dvd tai bluray) ja markkinoi näytöksiä osana Elokuvapäivää.

Näytökset ovat pääsymaksuttomia, joten ne ovat helppo tapa tavoittaa uusia asiakkaita, myydä oheispalveluita sekä tuoda omaa toimintaa näkyviin uudesta elämyksellisestä näkökulmasta.

Ota yhteyttä scene@turku.fi, niin suunnitellaan yhdessä asiakkaillenne unohtumaton elokuvakokemus!

Kerro meille, mitä toivoisit tulevilta Elokuvapäiviltä – voit voittaa leffalippupaketin!

 

Suuri kiitos kaikille elokuvan ystäville, jotka osallistuitte Elokuvapäivän näytöksiin sekä kaikille paikallisille yrityksille ja yhdistyksille, jotka järjestitte elokuvanäytöksiä ihmisten iloksi! 💛

Näytöksiä nähtiin päivän aikana lähes 30 ja valkokankaita nousi kirjastoista kirkkoon ja puutarhasta raviradalle.

Miten sinun Elokuvapäiväsi meni ja mitä toivoisit tulevilta tapahtumilta? Auta meitä vastaamalla tähän nopeaan kyselyyn – samalla voit osallistua leffalippupaketin arvontaan!

Kysely päättyy sunnuntaina 19.9. ja arvonta suoritetaan 20.9. Voittajalle ilmoiteteaan henkilökohtaisesti.

Lämmin kiitos kaikille Elokuvapäivän kumppaneille, näytösten järjestäjille ja yleisölle!

 

Perinteistä Elokuvapäivää vietettiin lauantaina 4.9. Turun seudulla jo 13. kertaa. Ilmaisia elokuvanäytöksiä järjestettiin ympäri kaupunkia tänä vuonna kaiken kaikkiaan lähes 30.

Iso kiitos kaikille Elokuvapäivän kumppaneille, näytösten järjestäjille ja yleisölle! 💛

Elokuvapäivän etkoja juhlittiin Metsämäen raviradan Peruna (2021) -drive in – ja ravintolanäytöksissä syksyisen kauniissa säässä jo perjantai-iltana 3.9. Lauantaina leffanäytöksiä ja oheisohjelmaa, kuten leffaherkkuja, oli tarjolla aamusta iltamyöhään.

Monipuolisen tapahtumapäivän loppuhuipennuksena nähtiin Jenni Toivoniemen ohjaama ja käsikirjoittama kotimainen draamakomedia Seurapeli (2020), joka esitettiin ulkoilmanäytöksessä tunnelmallisessa miljöössä Suomen Joutsenen edustalla. 

Näytöksen avasi Elokuvakaupunki Turku ry:n hallituksen puheenjohtaja Timo Tanskanen. Ennen illan elokuvaa esitettiin Marjo Haapasalon ohjaama vedenalainen videoteos Aurajoen neito. Ilmaisen ulkoilmanäytöksen mahdollistivat paikalliset yrityskumppanit Turun Yrittäjät, Viking Line ja DeliVerde

“Haluamme kiittää lämpimästi kumppaneitamme Elokuvapäivän mahdollistamisesta. Tämän syksyn Elokuvapäivässä oli mukana monipuolisesti erilaisia tahoja järjestämässä elokuvanäytöksiä,  ja on mahtavaa miten moni elokuvan ystävä löysi tiensä ohjelman pariin. Ihmisillä on tällä hetkellä selvästi voimakas kaipuu kulttuuritapahtumiin ja yhteisöllisten kokemusten äärelle” kertovat Elokuvapäivän tuottajat Ella Metsälä ja Iisa Aaltonen.

Tapahtuma oli yksi Euroopan kulttuuripääkaupungin 10-vuotisjuhlavuoden (Turku 2021) ohjelman kohokohdista.

Elokuvapäivää vietetään seuraavan kerran keväällä 2022.

 

Elokuvapäivän 4.9. koko ohjelma on julkistettu!

Elokuvapäivä piristää syksyä tänäkin vuonna kaikkiaan 28:lla elokuvanäytöksellä eri puolilla Turun seutua. Kaikki näytökset ovat paikallisten yritysten ja yhdistysten tarjoamia. Tutustu ohjelmaan ja valitse lempparisi! 

Kaikki näytökset ovat maksuttomia, mutta osaan tulee varata paikka etukäteen. Tieto mahdollisesta ennakkoilmoittautumisesta löytyy kunkin näytöksen tiedoista Elokuvapäivän nettisivuilta.

Katsomopaikkojen määrää on rajattu niin, että voimme taata kaikille mukavan ja turvallisen elokuvakokemuksen. Tiloista löytyy käsidesipisteitä ja mahdollisuus käsien pesemiseen vedellä ja saippualla. Kaikissa tapahtumissa on voimassa vahva kasvomaskisuositus. 

Koska kävijöiden ja järjestäjien terveys on meille ensiarvoiden tärkeää, tutustuthan turvallisuusohjeisiimme ennen tapahtumiin osallistumista. 💛

Ihanaa Elokuvapäivää toivottaa Scene ry!

Turvallisuus Elokuvapäivänä

Yleisön turvallisuus on meille Elokuvapäivän järjestäjille ensisijaisen tärkeää. Kaikki Elokuvapäivän näytökset järjestetään viranomaisten ohjeita noudattaen. Huomiothan sinäkin osallistuessasi muut elokuvan ystävät. Toivotamme kaikki tervetulleiksi Elokuvapäivän näytöksiin, turvallisesti.💛

Tulethan vain terveenä

Peruutathan osallistumisesi Elokuvapäivän tapahtumiin, jos tunnet olosi vähänkään kipeäksi. Elokuvapäivään on mahdollista osallistua myös kotoa käsin. Jaa Elokuvapäivänä omasta kotinäytöksestäsi tunnelmia tunnisteella #elokuvapäiväkotona.

Pidä riittävä turvaväli muihin elokuvan ystäviin ja käytä kasvomaskia

Pidä riittävä turvaväli muihin, kun liikut tapahtumissa, jonotat sisään tai käytät muita palveluita. Myös me tapahtumanjärjestäjät pidämme sinuun turvavälin. Kaikissa tapahtumissa on vahva maskisuositus.

Varaa oma paikkasi ennakkoon

Katsomopaikkojen määrä on rajattu turvallisella tavalla. Osaan Elokuvapäivän näytöksistä tulee varata oma paikka ennakkoon. Löydät varausohjeet näytöksen sivulta www.elokuvapaiva.fi.

Huolehdi hygieniasta

Huolehdithan hyvästä käsihygienasta, pese kädet vedellä ja saippualla ja käytä käsidesiä. Aivasta ja yski puhtaaseen nenäliinaan, hätätapauksessa hihaan. Vältä turhaa kasvojen tai pintojen koskettelua.

Suosi kortti- ja lähimaksua käteisen sijaan

Suosithan korttimaksua ostaessasi näytöksissä oheispalveluita tai tarjoiluita.

Pidä Koronavilkku päällä ja noudata sen ohjeita

 

Q&A

Miten turvallisuus on taattu?

Katsomopaikat on rajattu viranomaisohjeistusten mukaan niin, että näytöksiin on turvallista tulla. Tiloista löytyy käsidesipisteitä ja mahdollisuus käsien pesemiseen vedellä ja saippualla. Mikäli ostat näytöksissä oheispalveluita, suosithan korttimaksua. Muistathan pitää turvaetäisyydet muihin seurueisiin myös mahdollisissa jonotustilanteissa.

Kuinka paljon katsojia näytöksissä on?

Katsomopaikkojen määrä on rajattu näytöspaikkakohtaisesti niin, että katsomossa voidaan noudattaa turvavälejä.

Kuka on vastuussa tapahtumista?

Elokuvapäivän päätapahtumista vastaa Elokuvakaupunki Turku ry. Suuri osa tapahtumista on erilaisten turkulaisten yritysten ja yhdistysten järjestämiä. Näistä tapahtumista ja niiden turvallisuudesta vastaa kyseinen järjestäjä.

Varaa paikkasi Seurapeli-ulkoilmanäytökseen!

Puuttuuko sinulta vielä lippu syksyn kovimman elokuvaelämyksen äärelle? Ei hätää, sillä uusi erä lippuja Seurapeli- ulkoilmanäytökseen on jälleen jaossa!

Kuva: Vilja Harala

Varmista syksyn kovin elokuvaelämys täältä.

Jenni Toivoniemen ohjaama ja käsikirjoittama draamakomedia kuvaa koskettavasti pitkitettyä nuoruutta sekä kipuilua aikuisuuden ja totuttujen roolien kanssa. Elokuva kilpailee muun muassa parhaan elokuvan, parhaan ohjauksen ja parhaan käsikirjoituksen Jussi-palkinnoista 2020.

Maksuttoman elokuvanäytöksen Suomen Joutsenen kupeessa sinulle tarjoavat yrityskumppanimme Turun Yrittäjät, Viking Line ja DeliVerde.

Elokuvapäivän Etkoissa katsotaan uutuuselokuva Peruna

Tänä syksynä Elokuvapäivän tunnelmiin päästään jo perjantaina 3.9, kun Metsämäen ravirata järjestää jälleen huikeat Elokuvapäivän Etkot! 

Metsämäen raviradalla päästään nauttimaan uunituoreesta komediaelokuvasta nimeltä Peruna. Ilmaistapahtumassa elokuvaa voi seurata joko drive-in tyyliin omasta autosta Metsämäki areenan viistetyllä pihalla tai Ravintola Metsämäessä herkullisten tarjoilujen ja kylmän juoman äärellä.

Elokuva sijoittuu 1600-luvun Suomeen, jossa upouudesta mukulakasvista eli perunasta, ei olla vielä kuultukaan. Untamo (Joonas Nordman) on innovatiivinen nörtti, jonka kehitysvisioita ei ymmärretä lainkaan Hevonperän kylässä. Untamo pääsee kauppakaravaanin mukana Turkuun ja tutustuu aikalaistensa start up kulttuuriin.

Tästä alkaa Untamon kivikkoinen tie yrittäjäksi. Enää pitää keksiä miten myydä perunaa suomalaisille, joiden mielestä naurista parempaa ei ole. Yhtiökumppaneikseen Untamo houkuttelee maanläheisen ystävänsä Pyövelin (Mikko Penttilä), Turun startup-yhteisön maanisen vetäjän Magnuksen (Alex Anton) sekä Hevonperän linnan pahansisuisen kanslerin Kalevin (Kari Hietalahti).

Perunan on ohjannut Joona Tena (Roba, Syke, Supermarsu, FC Venus) ja käsikirjoittanut Pekko Pesonen (Napapiirin sankarit, Jättiläinen).

Ravintola Metsämäki klo 19:00, ovet 18:00

Ravintolanäytökseen voit varata paikkasi ostamalla leffaeväät ennakkoon Metsämäki-sovelluksessa sekä verkkokaupassa. Ostaessasi annoksen ruokalistalta ennakkoon Metsämäki sovulluksesta tai verkkokaupasta, voit tämän jälkeen varata pöydän Erja Kultilta  044-5381 149

Drive in näytös klo 21

Autoja mahtuu 100 kpl ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Tervetuloa!

Lisätiedot: https://www.turunhippos.fi/tapahtuu/83-elokuvapaeivaen-etkot?date=2021-09-03-19-00

Elokuvapäivä 4.9. huipentuu ulkoilmanäytökseen Suomen Joutsenen edustalla – ainutlaatuisessa näytöksessä esitetään Seurapeli

 

Tänä syksynä jo 13. kertaa järjestettävä Elokuvapäivä täyttää Turun seudun jälleen maksuttomilla elokuvanäytöksillä.

Tapahtuma huipentuu perinteiseen tapaan ulkoilmanäytökseen, joka vie yleisön tänä syksynä merellisiin tunnelmiin. Suuri valkokangas pystytetään Suomen Joutsenen edustalle ja siltä nähdään saaristoon sijoittuva Seurapeli (2020).

Varaa oma paikkasi ulkoilmanäytökseen tästä.

Jenni Toivoniemen ohjaama ja käsikirjoittama draamakomedia kuvaa koskettavasti pitkitettyä nuoruutta sekä kipuilua aikuisuuden ja totuttujen roolien kanssa. Elokuva kilpailee muun muassa parhaan elokuvan, parhaan ohjauksen ja parhaan käsikirjoituksen Jussi-palkinnoista 2020.

“Haluamme tänäkin syksynä tarjota yleisölle jotakin ainutlaatuista, turvallisella tavalla. Seuraamme jatkuvasti tilannetta ja reagoimme viranomaisohjeiden mukaisesti. Forum Marinumin piha Suomen Joutsenen edustalla antaa näytökselle ilmavat ja esteettömät puitteet, joissa on helppo pitää turvavälit. Näytöksessä on vahva maskisuositus ja katsojamäärä rajataan niin, että voimme taata kaikille mukavan ja turvallisen elokuvakokemuksen ” kommentoi Elokuvapäivän tuottaja Iisa Aaltonen.

Ulkoilmaelokuvanäytöksen mahdollistavat Turun Yrittäjät, Viking Line ja DeliVerde. Katsomoon pääsee klo 20 alkaen ja itse elokuvanäytös avataan n. klo 21. Ravintola Göran palvelee illan ajan. Kuten kaikki Elokuvapäivän näytökset, myös Seurapeli-näytös on ilmainen, mutta oma paikka tulee varata etukäteen.

“Ensimmäiset katsomopaikat ovat varattavissa tänään torstaina 12.8. Elokuvapäivän verkkosivuilla ja Facebook-tapahtumassa julkaistavan ilmoittautumislinkin kautta. Katsomopaikat jaetaan erissä torstaisin 12.8, 19.8. ja 26.8.,  joten kannattaa seurata Elokuvapäivän verkkosivuja ja Facebook-tapahtumaa.”

Euroopan kulttuuripääkaupunki Turku juhlii 10-vuotisjuhlavuottaan vuonna 2021. Elokuvapäivä 4.9. järjestetään osana juhlavuoden ohjelmaa. Ennen illan elokuvaa valkokankaalla nähdään Marjo Haapasalon vedenalainen videoteos Aurajoen neito.

Kuva: Vilja Harala

Vinkkejä elokuvanäytöksen järjestämiseen

 

Pohditko oman elokuvanäytöksen järjestämistä Elokuvapäivänä?

Olemme koonneet alle vinkkejä elokuvanäytöksen ja oheisohjelman järjestämiseen. Jos kiinnostuit näytöksen järjestämisestä, ota yhteyttä scene@turku.fi. Ideoidaan yhdessä asiakkaillenne täydellinen elokuvakokemus!

Elokuvapäivänä mikä tahansa Turun seudun toimija voi järjestää oman näytöksen yhteistyössä Scenen kanssa. Scene auttaa näytösten ideoinnissa, hankkii esitysoikeudet, esityskopiot ja markkinoi näytöksiä osana tapahtumaa, joten näytöksen järjestäminen on helppoa.

Ideoita elokuvanäytöksen suunnittelun tueksi:

    

    

    

    

Ota yhteyttä, niin ideoidaan yhdessä asiakkaillesi unohtumaton elokuvakokemus!

scene@turku.fi, 050 4989 329