Kategoria: Ajankohtaista

Lahjoita elokuvaelämys hoiva- tai palvelukotiin 15.4.

Neljä iäkästä ihmistä katsomassa elokuvaa iloissaan.

 

Elokuvapäivä 15.4. on jo perinteeksi muodostunut kaupunkitapahtuma, joka muuttaa Turun lähialueineen suureksi leffanäyttämöksi.

Toivomme, että mahdollisimman moni pääsee tänäkin keväänä nauttimaan Elokuvapäivän antimista, niin kaupungilla kuin kotikatsoimoissa.

Elokuvat ovat turvallinen tapa nähdä ja kokea

Perinteisesti paikalliset yritykset ja yhdistykset järjestävät Elokuvapäivänä katsojille maksuttomia elokuvanäytöksiä omissa tiloissaan. Elokuvat ovat turvallinen tapa nähdä ja kokea uusia seikkailuja, elämyksiä ja oivalluksia nyt rajoitettunakin aikana.

Haluamme tänäkin vuonna tarjota kaupunkilaisille turvallisia elokuvaelämyksiä. Viemme Elokuvapäivän nyt myös paikallisiin palvelu- ja hoivakoteihin, sillä siellä elämyksiä nyt varsinkin kaivataan. Elokuvanäytökset ovat suljettuja vain yksikön asukkaille, jotta turvallisuus voidaan taata.

Yrityksen edustaja, haluatko tarjota elokuvaelämyksen hoiva- tai palvelukotiin?

Nyt sinulla ja organisaatiollasi on mahdollisuus tehdä hyvää ja lahjoittaa paikalliseen vanhainkotiin virkistävää ja ennen kaikkea turvallista ajanvietettä elokuvaelämyksen muodossa. Scene hoitaa näytöksen käytännön järjestelyt, esitysoikeudet ja huolehtii, että yrityksesi saa samassa positiivista näkyvyyttä yhteistyöstä. 

Ota yhteyttä!

ella.metsala@turkubusinessregion.com
050 4989 329

Elokuvapäivän logo

Kevään Elokuvapäivä on torstaina 15.4.2021!

Kutsumme paikallisia yrityksiä, yhdistyksiä, seuroja ja muita tekijöitä kanssamme rakentamaan  Elokuvapäivän 15.4.2020 ohjelmaa! 

Elokuvapäivän ideana on tarjota kaupunkilaisille maksuttomia elokuvaelämyksiä uusissa ympäristöissä. Oman elokuvanäytöksen järjestäminen on hauska tapa tavoittaa ja kohdata asiakkaita, kertoa toiminnastaan ja myydä näytöksessä oheispalveluita.

Elokuvapäivänä kaikilla paikallisilla yrityksillä ja yhteisöillä on mahdollisuus järjestää oma elokuvanäytös yhteistyössä Scene ry:n kanssa. Scene hankkii puolestanne elokuvan julkiset esitysoikeudet, esityskopiot sekä markkinoi näytöksiä. Lisäksi käytössäsi on Scenen tuki kaikessa näytöksen järjestämiseen liittyvissä kysymyksissä, kuten elokuvan valinnassa, oheisohjelman ideoinnissa ja käytännön koordinoinnissa.

Haluaisiko teidän yritys / yhdistys järjestää Elokuvapäivänä oman leffanäytöksen ja tavoittaa asiakkaita uudella tavalla?

Ota yhteyttä scene@turku.fi, niin suunnitellaan yhdessä teidän asiakkaille unohtumaton elokuvakokemus!

Kiitos yleisö, näytösten järjestäjät ja yhteistyökumppanit!

 
Elokuvapäivänä 10.10.2020 järjestettiin toistakymmentä katsojille maksutonta elokuvanäytöstä eri puolilla kaupunkia sekä yli 100 yksityistä kotinäytöstä. Suuri kiitos kaikille elokuvan ystäville, jotka osallistuitte Elokuvapäivän näytöksiin kaupungilla ja Elisa Viihteen parissa kotona! 💛

Elokuvapäivän tarkoituksena on tuoda elokuvia odottamattomiinkin ympäristöihin ja tarjota siten kaupunkilaisille uudenlaisia elämyksiä elokuvan parissa. Elokuvat tarjoavat pienen irtioton arjesta ja ovatkin turvavälejä noudattamalla nyt turvallinen tapa kokea elämyksiä yhdessä. Kaikki Elokuvapäivän näytökset olivat paikallisten yritysten ja yhdistysten järjestämiä tai mahdollistamia.

Tänä vuonna Elokuvapäivän tunnelmiin päästiin jo ennen lauantaita, kun päivää ennen vietettiin upeat Elokuvapäivän Etkot Metsämäen Raviradalla. Etkoissa katseltiin Tuukka Temosen elokuva Aika jonka sain drive-in tunnelmissa sekä ravintolan herkkujen ääressä. Näytöksen avasivat Tuukka & Olga Temonen pitämällä avajaispuheen hevosten selästä!

 

Elokuvapäivän illan kruunasi Onnenonkija -ulkoilmanäytös Paavo Nurmen stadionilla

 

Ennen elokuvaa kuultiin elokuvan tähdeltä Olavi Uusivirralta muistoja elokuvasta ja sen kuvauksista Turusta. Ilta oli kaunis, tunnelma lämmin ja ihanan iloinen elokuva juuri sitä, mitä tähän hämärtyvään syksyyn kaivattiin! Elokuva hymyilytti, nauratti ja päättyi aplodien saattelemana.

Paavo Nurmen stadion on paitsi kaikille turkulaisille tuttu maamerkki, se myös tarjosi oivat puitteet turvallisen elokuvanäytöksen järjestämiselle. Katsomossa pidettiin kahden metrin turvavälit ja sisääntulossa jaettiin katsojille kasvomaskit.

Ulkoilmanäytöksen tarjosivat Turun Yrittäjät, Vincit, Liedon Säästöpankki, Pohjola Rakennus Oy Suomi ja Turun Sanomat. Kiitos yhteistyökumppaneille tapahtuman mahdollistamisesta!

Elokuvapäivän illan kruunasi Onnenonkija Paavo Nurmen stadionilla

 

Elokuvapäivänä järjestettiin toistakymmentä julkista elokuvanäytöstä eri puolilla kaupunkia, yli 100 yksityistä kotinäytöstä Elisa Viihteen parissa sekä drive in -etkot Metsämäen raviradalla. Illan kruunasi Onnenonkija -ulkoilmanäytös Paavo Nurmen stadionilla.

Ennen elokuvaa kuultiin elokuvan tähdeltä Olavi Uusivirralta muistoja elokuvasta ja sen kuvauksista Turusta. Ilta oli kaunis, tunnelma lämmin ja ihanan iloinen elokuva juuri sitä, mitä tähän hämärtyvään syksyyn kaivattiin. Elokuva hymyilytti, nauratti ja näytös päättyi aplodien saattelemana. Huikea ilta, kiitos kaikille katsojille ja yhteistyökumppaneille!

Turussa kuvatun elokuvan esittäminen turkulaisella maamerkillä on Elokuvapäivän perinne, jolla haluamme näyttää miten upea elokuvakaupunki Turku on, niin livenä kuin valkokankaalla.

Paavo Nurmen stadion on paitsi keskeinen paikka Turussa, sen tilava katsomo tarjosi myös upeat puitteet turvallisen elokuvanäytöksen järjestämiseen. Katsomossa noudatettiin 2 m turvavälejä, sisääntulossa desinfioitiin kädet ja jaettiin Liedon Säästöpankin kasvomaskeja.

Ulkoilmanäytöksen kaupunkilaisille tarjosivat Turun Yrittäjät, Pohjola Rakennus, Vincit,Turun Sanomat ja Liedon SäästöpankkiKiitos yhteistyökumppaneille tapahtuman mahdollistamisesta!

Katsomossa viltin suojissa oli lämmin tunnelma.

Osallistu Elokuvapäivään omalta kotisohvaltasi ja järjestä oma yksityinen elokuvanäytös kavereillesi!

Elokuvapäivään voi osallistua myös mukavasti omalta kotisohvaltaan. Erityisesti tänä syksynä haluamme kannustaa elokuvan ystäviä järjestämään Elokuvapäivänä myös omia yksityisnäytöksiä Elisa Viihteen parissa.

Mikäpä olisikaan mukavampaa kuin leffahetki ystävien, perheenjäsenten tai vaikka naapuruston kesken! Voit pitää vaikkapa teemaillan lempielokuvastasi. Millainen on sinun Elokuvapäivän näytöksesi?

Elisa Viihde tarjoaa Elokuvapäivänä mahdollisuuden tutustua leffatarjontaansa maksutta. Klikkaa verkkosivuillamme kohtaa “järjestä näytös” ja valitse “yksityinen henkilö”, niin pääset tilauslomakkeelle! Tilauksen pääset tekemään 5.-8.10. välisenä aikana. Koodeja on rajoitettu määrä ja 1 kpl / talous.

Vain mielikuvitus on rajana oman näytöksen järjestämiseen, sillä elokuviahan löytyy jokaiseen makuun ja teemaan. Olemme poimineet Elisa Viihteen tarjonnasta pari ideaa sinulle ajatuksen ruoaksi!

Teräsleidit omien teräsleidiesi seurassa
Teräsleidit kertoo teräksisten siskosten hulvattomasta seikkailusta. Kerää kokoon omat teräsleidisi ja paina play Elisa Viihteestä!

Muksut kokoon ja katsomaan Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen
Mitä jos kutsuisit muksut ja muksujen kamut kokoon, ja järjestäisit lapsille ikioman Elokuvapäivän kotonasi?

Helene & taidetyöpaja
Muuta olkkarisi teidän omaksi maalausateljeeksi ja päästäkää ystävien kanssa sisäiset taitelijanne valloilleen ja Helene Scherfbeckistä kertovan Helene -elokuvan saattelemana! Helene ilmestyy Elisa Viihteessä 12.10.

Breakfast at Tiffany’s & herkkuaamiainen
Klassikko maistuu entistäkin paremmalta herkullisen brunssin kera. 

Mamma Mia singalong
Karaoketaitureille heitämme haasteen Mamma Mia singalonista – kuka kaveriporukastasi osaa Abban klassikoiden sanat parhaiten?

Ja psst, jos et ehdi näkemään Aika jonka sain Elokuvapäivän etkoissa Metsämäen raviradalla tai Elokuvapäivänä Se mieletön remppa Aalto Yökerhossa, löytyvät ne myös Elisa Viihteen valikoimista!

Miltä sinun Elokuvapäivän kotinäytöksesi näyttää? Jaa Instagram- tai Facebook-julkaisuna sinun kotielokuvapäivästäsi hashtagilla #elokuväpäiväkotona ja merkitse julkaisuun @sceneturku, niin voit voittaa herkkulahjakortin Sweet Surpriseen tulevia leffailtoja varten!

 

Arvonnan säännöt
(Facebook tai Instagram ei ole osallisena tässä arvonnassa.)

1. Arvonnan järjestäjä
Arvonnan järjestää Elokuvakaupunki Turku ry yhteistyössä Sweet Surprisen kanssa.

2. Osallistumisaika
Osallistumisaika on10.10. klo 23:59 asti. Voittajan arvonta suoritetaan 12.10.2020.

3. Osallistuminen
Arvontaan osallistutaan jakamalla omasta Elokuvapäivän kotinäytöksestä julkaisu tai tarina Instagramissa tai Facebookissa tunnisteella #elokuvapäiväkotona @sceneturku. Muistathan, että emme näe yksityisten tilien julkaisuja.

4. Palkinnot
Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan 20 euron lahjakortti Sweet Surpisen liikkeeseen Kauppiaskatu 13. Palkinto toimitetaan postitse arvonnan voittajalle.

5. Voitoista ilmoittaminen
Voitosta ilmoitetaan henkilökohtaisesti Facebook tai Instagram-yksityisviestillä.

Kurkkaa Elokuvapäivän 10.10. koko ohjelma täältä!

Tulevana lauantaina 10.10. hemmotellaan elokuvan ystäviä, kun Elokuvapäivä täyttää kaupungin maksuttomilla elokuvanäytöksillä. Kaikki näytökset ovat paikallisten yritysten ja yhdistysten tarjoamia. Elokuvista päästään nauttimaan eri puolilla kaupunkia ravintoloissa, museoissa, kauppakeskuksissa ja hotelleissa.

Kaikki näytökset ovat maksuttomia, mutta tänä vuonna suurimpaan osaan tulee varata oma paikka etukäteen Elokuvapäivän nettisivuilta näytöksen omalta sivulta

Katsomopaikkojen määrää on rajattu niin, että voimme taata kaikille mukavan ja turvallisen elokuvakokemuksen. Tiloista löytyy käsidesipisteitä ja mahdollisuus käsien pesemiseen vedellä ja saippualla. Suosittelemme kasvomaskin käyttämistä, vaikka näytöksissä huolehditaankin turvaväleistä.

Lue täältä lisää, miten takaamme turvallisen elokuvakokemuksen ja kuinka voimme kaikki ottaa toisemme näytöksissä huomioon. 💛

Elokuvapäivän ohjelma

Varaa täältä oma paikkasi Onnenonkija -ulkoilmanäytökseen Paavo Nurmen stadionille!

Iloisia uutisia, vielä on mahdollista varata oma paikkasi Paavo Nurmi stadionin katsomosta!

Nappaa oma paikkasi tästä linkistä: www.lyyti.in/paavonurmi3

Jokavuotisen perinteen mukaan Elokuvapäivä 10.10. tuo jälleen Turussa kuvatun elokuvan ainutkertaiseen ulkoilmaelokuvanäytökseen turkulaisille tutulle maamerkille. Tänä syksynä katsotaan hurmaava romanttinen komedia Onnenonkija Paavo Nurmi stadionin osin katetussa katsomossa. Katsomo aukeaa klo 18 ja itse elokuvanäytös alkaa klo 19.

Tapahtuman mahdollistavat Turun Yrittäjät, Vincit, Liedon Säästöpankki, Turun Sanomat ja Pohjola Rakennus.

Kaikki Elokuvapäivän näytökset järjestetään turvallisuus edellä. Tapahtumissa huolehditaan turvaväleistä ja panostetaan käsien pesu- ja desinfiointipisteisiin. Katsojamäärät on rajattu viranomaissuosituksia noudattaen niin, että tapahtumiin on turvallista tulla. Paavo Nurmen stadionin pääkatsomossa on normaaleissa olosuhteissa 2000 paikkaa, joista Onnenonkija-ulkoilmanäytöksessä otetaan käyttöön vain n. 500. Liedon Säästöpankki tarjoaa Paavo Nurmen stadionin katsojille kertakäyttöisen kasvomaskin.

 

Vuonna 2016 ulkoilmanäytös järjestettiin Veritas Stadionilla.

 

Näin osallistut Elokuvapäivän näytöksiin turvallisesti

Kun otamme kaikki toisemme huomioon käyttämällä kasvomaskeja, pitämällä turvavälit muihin katsojiin sekä pitämällä huolen hyvästä hygieniasta, voimme huolehtia meidän kaikkien yhteisestä turvallisuudesta. Kaikki näytökset järjestetään turvallisuus edellä.

Toivotamme kaikki tervetulleiksi Elokuvapäivän näytöksiin, turvallisesti.💛

Pidä turvaetäisyys muihin elokuvan ystäviin

Ota tilaa itsellesi ja anna sitä toisille, kun liikut tapahtumissa, jonotat sisään tai käytät muita palveluita. Myös me tapahtumanjärjestäjät pidämme sinuun turvavälin.

Varaa oma paikkasi ennakkoon

Katsomopaikkojen määrä on rajattu turvallisella tavalla. Suurimpaan osaan Elokuvapäivän näytöksistä tulee varata oma paikka ennakkoon. Löydät varausohjeet näytöksen sivulta www.elokuvapaiva.fi.

Huolehdi hygieniasta

Huolehdithan hyvästä käsihygienasta, pese kädet vedellä ja saippualla ja käytä käsidesiä. Aivasta ja yski puhtaaseen nenäliinaan, hätätapauksessa hihaan. Vältä turhaa kasvojen tai pintojen koskettelua.

Älä osallistu tapahtumiin kipeänä tai oireisena

Peruutathan osallistumisesi Elokuvapäivän tapahtumiin, jos tunnet olosi vähänkään kipeäksi. Elokuvapäivään on mahdollista osallistua myös kotoa käsin. Jaa Elokuvapäivänä omasta kotinäytöksestäsi tunnelmia tunnisteella #elokuvapäiväkotona @sceneturku, niin osallistut leffaherkkulahjakortin arvontaan! Lisätietoa

 

Q&A

 

Pitääkö tapahtumissa käyttää maskia?

Kasvomaskin käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa. Vaikka Elokuvapäivän katsomoissa huolehditaan turvaväleistä, on kasvomaskin käyttäminen hyvä tapa suojata muita sekä itseäsi. Tuoreimmat tiedot maskisuosituksesta saat THL:n sivuilta. Liedon Säästöpankki tarjoaa Onnenonkija -ulkoilmanäytökseen katsojille kertakäyttöiset kasvomaskit.

Miten turvallisuus on taattu?

Katsomopaikat on rajattu niin, että näytöksiin on turvallista tulla. Tiloista löytyy käsidesipisteitä ja mahdollisuus käsien pesemiseen vedellä ja saippualla. Mikäli ostat näytöksissä oheispalveluita, suosithan korttimaksua. Muistathan pitää turvaetäisyydet muihin seurueisiin myös mahdollisissa jonotustilanteissa.

Kuinka paljon katsojia näytöksissä on?

Katsomopaikkojen määrä on rajattu näytöspaikkakohtaisesti niin, että katsomossa voidaan noudattaa turvavälejä.

Kuka on vastuussa tapahtumista?

Elokuvapäivän päätapahtumista vastaa Elokuvakaupunki Turku ry. Suuri osa tapahtumista on erilaisten turkulaisten yritysten ja yhdistysten järjestämiä. Näistä tapahtumista ja niiden turvallisuudesta vastaa kyseinen järjestäjä.

Onnenonkija-ulkoilmanäytöksen paikat jaetaan 2.10., 5.10. ja 6.10.

 

Jokavuotisen perinteen mukaan Elokuvapäivä 10.10. tuo jälleen Turussa kuvatun elokuvan ainutkertaiseen ulkoilmaelokuvanäytökseen turkulaisille tutulle maamerkille. Tänä syksynä katsotaan hurmaava romanttinen komedia Onnenonkija Paavo Nurmi stadionin katetussa katsomossa. Näytöksen maksuttomia katsomopaikkoja aletaan pian jakaa Elokuvapäivän kanavissa.

Kaikki Elokuvapäivän näytökset järjestetään katsojien turvallisuus edellä. Tapahtumissa huolehditaan turvaväleistä ja panostetaan käsien pesu- ja desinfiointipisteisiin. Katsojamäärät on rajattu viranomaissuosituksia noudattaen niin, että tapahtumiin on turvallista tulla. Esimerkiksi Paavo Nurmen stadionin pääkatsomossa on normaaleissa olosuhteissa 2000 paikkaa, joista Onnenonkija-ulkoilmanäytöksessä otetaan käyttöön vain n. 500.

Kasvomaskin asianmukainen käyttö julkisissa tiloissa pienentää tartuntariskiä huomattavasti. Maskien teho on parhaimmillaan silloin, kun mahdollisimman moni käyttää niitä. Elokuvapäivän yhteistyökumppani Liedon Säästöpankki tukee Onnenonkija-ulkoilmanäytöksen turvallisuutta hienolla eleellä ja tarjoaa Paavo Nurmen stadionin katsojille kasvomaskit.

”Yhteinen murheenkryynimme korona kyykyttää niin isoja kuin pienempiä tapahtumia. Haluamme tukea Elokuvapäivän kaltaisia, perinteisiä kaupunkitapahtumia myös poikkeusaikoina ja antaa yleisölle hetkellisesti muutakin ajateltavaa kuin korona”, kertoo Paula Kumpula Liedon Säästöpankista.

Onnenonkija-ulkoilmanäytös on katsojille maksuton tapahtuman yhteistyökumppanien, Liedon Säästöpankin, Turun Yrittäjien, Vincitin ja Pohjola Rakennuksen ansiosta. Katsojamäärän rajaamiseksi ja turvallisuuden takaamiseksi tapahtumaan tulee kuitenkin ilmoittautua etukäteen.

Paikat tulevat jakoon erissä Elokuvapäivän verkkosivuilla ja Facebook-tapahtumassa seuraavasti:

2.10. klo 10,

5.10. klo 16 ja

6.10. klo 18.

Paavo Nurmen stadion muuttuu Elokuvapäivänä ulkoilmaelokuvateatteriksi

Tuleva Elokuvapäivä 10.10. huipentuu ainutkertaiseen ulkoilmaelokuvanäytökseen. Paavo Nurmen stadion muuttuu Turussa kuvatun hurmaavan Onnenonkija-elokuvan näyttämöksi, kun elokuva katsotaan illan hämärtyessä suurelta valkokankaalta. Ilmaisnäytöstä avaamaan saapuu elokuvan tähti Olavi Uusivirta.

Varaa oma paikkasi katsomosta tästä linkistä: www.lyyti.in/paavonurmi3

Kuva: Jussi Virkkumaa

 

Onnenonkija on iloinen ja oivaltava tarina kahden nuoren aikuisen maailman kohtaamisesta. Elokuva kertoo lifestyle-bloggaaja Marjasta (Minka Kuustonen), joka painii kroonisen rahapulan kanssa ja vaatimattomasta perijäpoika Olavista (Olavi Uusivirta), joka haluaisi olla vain ihan tavallinen.

Onnenonkija on kuvattu Turussa vuonna 2016 ja tarinasta löytyykin monta tuttua maisemaa Aurajokivarresta aina Raisioon saakka.

”Haluamme tänäkin syksynä hemmotella kaupunkilaisia tarjoamalla ainutkertaisen ulkoilmaelokuvanäytöksen. Paavo Nurmen stadion on paitsi hieno turkulainen maamerkki, mutta sen tilava katsomo antaa myös puitteet turvallisen elokuvanäytöksen järjestämiseen. Näytöksen katsojamäärä rajataan niin, että voimme taata kaikille mukavan ja turvallisen elokuvakokemuksen”, kertoo tapahtuman tuottaja Ella Metsälä.

Kaikki Elokuvapäivän näytökset järjestetään katsojien turvallisuus edellä. Tapahtumissa huolehditaan turvaväleistä ja panostetaan käsien pesu- ja desinfiointipisteisiin. Katsojamäärät on rajattu viranomaissuosituksia noudattaen niin, että tapahtumiin on turvallista tulla. Esimerkiksi Paavo Nurmen stadionin pääkatsomossa on normaaleissa olosuhteissa 2000 paikkaa, joista Onnenonkija-ulkoilmanäytöksessä otetaan käyttöön vain n. 500. Lisäksi Liedon Säästöpankki tarjoaa katsojille kasvomaskit.

Ulkoilmaelokuvanäytöksen mahdollistavat Turun Yrittäjät, Pohjola Rakennus,  Vincit, Turun Sanomat ja Liedon SäästöpankkiKatsomoon pääsee klo 18 alkaen ja itse elokuvanäytös avataan n. klo 19. Kuten kaikki Elokuvapäivän näytökset, myös Onnenonkija-näytös on ilmainen, mutta paikkoja on rajoitetusti

Paikat jaetaan ilmoittautumislinkin kautta Elokuvapäivän Facebook-tapahtumassa sekä täällä elokuvapaiva.fi!

Kuva: Jussi Virkkumaa