Kategoria: Ajankohtaista

Hansakorttelissa sukelletaan Elokuvapäivänä elokuvien tekemisen maailmaan!

 

Elokuva on vaikuttava tarinankerronnan keino, joten ei ole ihmekään, että suomalaiset rakastavat elokuvaa. Moni meistä on joskus myös haaveillut oman elokuvan ohjaamisesta, käsikirjoittamisesta tai omasta tähtihetkestään valkokankaalla. 

Elokuvapäivänä 5.3. klo 15 Hansakorttelin sydämessä Hansatorilla päästään sukeltamaan elokuvien maailmaan pintaa syvemmälle. 

Scene Turku & Hansakortteli järjestävät Elokuvapäivänä 5.3. elokuvapaneelikeskustelun, jossa kotimaiset kovan luokan elokuvantekijät kertovat elokuva-alasta ja omasta työstään. Elokuva-alasta kuullaan niin tuottajan, käsikirjoittajan, kuin ohjaajankin näkökulmasta, kun keskustelemaan saapuvat Markus Selin, Satu Rasila ja Taneli Mustonen.

Markus Selin tunnetaan yhtenä Suomen menestyneimpänä elokuvatuottajana ja tuotantoyhtiö Solar Filmsin perustajana. Satu Rasila on taitava käsikirjoittaja ja dramaturgi, jonka teosten katsojaluvut puhuvat puolestaan. Taneli Mustonen puolestaan on suosittu elokuvaohjaaja, jonka käsialaa on esimerkiksi juuri ilmestynyt Se mieletön remppa –elokuva. Paneelikeskustelun vetää Länsi-Suomen elokuvakomission elokuvakomissaari Teija Raninen.

Elokuvapaneeli on osa Elokuvapäivän 5.3.2020 ohjelmaa. Hansakorttelissa on tuolloin käynnissä mittavan uudistushankkeen kunniaksi avajaisjuhlaviikko, jolloin Hansakorttelin uusi konsepti ”Kaupunkilaisten tila” lanseerataan.

”Elokuvapaneeli sopii mitä mainioimmin Hansakortteliin eli Kaupunkilaisten tilaan, osaksi Juhlaviikon ohjelmistoamme. Olemme kiinnostuneita tukemaan omalla panoksellamme Turun alueen tapahtumia ja luomaan asiakkaillemme entistä enemmän syitä viihtyä Hansakorttelissa”, sanoo Mirva Laaksonen, Hansakorttelin markkinointipäällikkö.

Elokuvapäivä on jo perinteeksi muuttunut kaupunkifestivaali, joka muuttaa Turun lähialueineen suureksi elokuvanäyttämöksi: katsojia hemmotellaan pääsymaksuttomilla elokuvanäytöksillä koko päivän ajan eri paikoissa! Elokuvapaneelin tarjoavat Hansakortteli ja Leipomo Rosten.

Elokuvapaneelin Facebook-tapahtuma

Kevään Elokuvapäivä on torstaina 5.3.2020!

Haluaisiko sinun yrityksesi tai yhdistyksesi olla mukana Elokuvapäivässä omalla elokuvanäytöksellä?

Elokuvapäivänä 5.3.2020 elokuvan ystävät pääsevät nauttimaan yhteistyökumppaneiden tarjoamista, katsojille maksuttomista näytöksistä aamusta iltaan ympäri kaupunkia. Kaikilla Turun alueen yrityksillä ja yhdistyksillä on mahdollisuus järjestää elokuvanäytös yhteistyössä Scenen kanssa. Elokuvanäytöksen järjestäminen on mainio tapa tavoittaa uusia ja jo tuttuja asiakkaita uudella tavalla!

Kiinnostuitko? Olethan pian yhteydessä sähköpostilla scene@turku.fi!

Miten sinun Elokuvapäiväsi meni?

Kiitos vielä kaikille Elokuvapäivän katsojille, näytöksenjärjestäjille ja yhteistyökumppaneille! Elokuvapäivän ohjelmisto oli laajempi kuin koskaan, ja Vares – Pahan suudelma ulkoilmanäytös Turun kesäteatterilla kruunasi turkulaistapahtumamme illan ja oli ainutlaatuinen elokuva-elämys. Kiitos! 

Jos sinulla on kiitoksia tai kehitysedotuksia Elokuvapäivään, laitathan viestiä www.elokuvapaiva.fi alalaidan yhteydenottolomakkeen kautta! 

 

 

 

Kiitos osallistujille, näytösten järjestäjille ja yhteistyökumppaneille upeasta Elokuvapäivästä!

Päivän aikana järjestettiin lähes 40 maksutonta elokuvanäytöstä ympäri Turkua. Vaikka Elokuvapäivälle sattuikin syksyisen sateinen sää, tunnelma näytöksissä oli mieletön.

Illan kruunasi Vares – Pahan suudelma ulkoilmaelokuva Vartiovuorella, Turun Kesäteatterissa. Vartiovuoren hämärtyvä ilta oli omiaan luomaan mysteerisen hämyistä Vares-tunnelmaa.

Ennen näytöstä päästiin maistamaan paikallisten panimoiden Panimoravintola Koulun ja Kakola Brewing Companyn Elokuvapäivän inspiroimaa yhteistyöolutta, Leffalovea. Elokuvanäytöksen avasivat elokuvakomissaari Teija Raninen, Jussi Vareksen luonut kirjailija Reijo Mäki sekä Vares-elokuvien tuottaja Markus Selin.

Upea päivä ja huikea ilta. Kiitos!

 

Vietä Elokuvapäivää omalta kotisohvaltasi Elisa Viihteen parissa!

Tiesitkö, että kuka tahansa voi vuokrata elokuvia Elisa Viihteestä? Tutustu tuhansien leffojen tarjontaan, löydä suosikkisi ja katso millä laitteella haluat – ilman kuukausimaksua. 
 
Elokuvapäivänä Elisa Viihde tarjoaa mahdollisuuden tutustua elokuvatarjontaansa maksutta! Voit pitää ihanan leffaillan ihan omalta kotisohvaltasi esimerkiksi Dumbon, Avengersin tai Vedenneidon parissa! Tilaamalla koodin Elokuvapäivän verkkosivuilta, pääset nauttimaan yhdestä vapaavalintaisesta elokuvasta perheen tai ystävien kesken. 
 
Huom! Elisa Viihteen tarjoamat koodit on tarkoitettu ainoastaan kotona katsottavaksi, eivät julkisiin näytöksiin. Koodeilla ei myöskään voi ostaa elokuvia, ja ne ovat tarkoitettu vain vuokraustarkoitukseen. Koodeja on rajattu määrä. Tilaa koodi 6.9. klo 9:00 mennessä.
Klikkaa kohtaa ”järjestä näytös” ja sen jälkeen ”yksityinen henkilö” niin pääset tilaamaan koodin!

Kino Diana esittää kulttielokuvan Tenebre – pelkoa ei voi paeta (1982)

Kino Diana esittää Turun Elokuvapäivän kunniaksi Dario Argenton kulttielokuvan Tenebre – pelkoa ei voi paeta (1982). 

Peter Neal (Anthony Franciosa) kirjoittaa kauhuromaaneja. Eräänä päivänä hän löytää yllättäen itsensä keskeltä sellaista. Sarjamurhaaja häiriköi ja vainoaa häntä. Kaikki hänen viimeisintä kirjaansa työstäneet joutuvat yksitellen uhreiksi.  

Trilleriä ja kauhua yhdistävä elokuva on ohjaajansa huippukauden pidetyimpiä töitä. Sen faneihin lukeutui muun muassa vuosi sitten edesmennyt toimittaja Perttu Häkkinen Tenebre nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa elokuvateattereissa sensuroimattomana. Näytös on järjestetty yhteistyössä Cinema Mondon kanssa. 

 

Ennen elokuvaa nähdään paikallisen Dean Portnoj’n ohjaama Kutsumaton Vieras (2019). 

 

Näytös alkaa 20:30 ja liput ovat 12€ 

Tarjouksena Elokuvapäivän kunniaksi Skumppa, Siideri tai Olut 5€ 

 

Ikäraja: 18

Kesto: 27 min + 101 min

 

Vares ulkoilmanäytöksen liput pian saatavilla!

Kohta niitä saa, nimittäin lippuja Elokuvapäivän Vares – Pahan Suudelma ulkoilmanäytökseen! Lippuja jaetaan kolmena eri ajankohtana, jotta mahdollisimman monella Vares-fanilla olisi mahdollisuus hakea omansa. Lippuja on  rajoitettu määrä ja niitä jaetaan max. 2 kpl / henkilö.

Scene jakaa Vares – Pahan Suudelma ulkoilmanäytöksen ilmaislippuja seuraavasti:

Torstaina 22.8. klo 18:00. Jako tapahtuu Aurajokirannassa Länsi-Suomen elokuvakomission edessä, osoitteessa Läntinen rantakatu 13.

Maanantaina 26.8. klo 9:00 ja klo 17:00. Aurajokirannassa Länsi-Suomen elokuvakomission edessä, osoitteessa Läntinen rantakatu 13.

 

Tervetuloa!

 

 

 

Haluatko avustajaksi elokuvaan?

Elokuvakaupunki Scene ry järjestää syksyn Elokuvapäivän hengessä elokuva-avustajarekisterikuvauksen tiistaina 27.8. klo 15-18 Wiklundin 3. kerroksen Tapahtumatorilla.

Valkokankaalle pääsy on monen unelma, ja nopein tie tähän on usein elokuva-avustajana toimiminen. Länsi-Suomen elokuvakomission elokuva-avustajarekisterin kautta kenestä vain voi tulla elokuva-avustaja! 

Elokuva-avustajat toimivat taustanäyttelijänä elokuvissa ja sarjoissa. Avustaja saattaa siis löytää itsensä mitä erilaisimmista tilanteista, kuten kahvilan asiakkaana tai vaikka keskiaikaisen hoviväen jäsenenä.  Joskus avustajan rooli on myös suurempi, ja siihen saattaa kuulua myös vuorosanoja. Ennen kaikkea elokuva-avustajarekisterin jäsenet pääsevät näkemään elokuvan taian omin silmin ja ovat tärkeä osa uskottavan elokuvan maailman luomisessa.

Tilaisuudessa pääsee helposti liittymään ja päivittämään kuvansa ja tietonsa avustajarekisteriin. Tarvetta avustajille myös on, sillä syksyllä 2019 Turun seudulla kuvataan useampaakin suurta sarjaa. 

Facebook-tapahtumaan TÄSTÄ  !