Kategoria: Ajankohtaista

Miten sinun Elokuvapäiväsi meni?

Kiitos vielä kaikille Elokuvapäivän katsojille, näytöksenjärjestäjille ja yhteistyökumppaneille! Elokuvapäivän ohjelmisto oli laajempi kuin koskaan, ja Vares – Pahan suudelma ulkoilmanäytös Turun kesäteatterilla kruunasi turkulaistapahtumamme illan ja oli ainutlaatuinen elokuva-elämys. Kiitos! 

Jos sinulla on kiitoksia tai kehitysedotuksia Elokuvapäivään, laitathan viestiä www.elokuvapaiva.fi alalaidan yhteydenottolomakkeen kautta! 

 

 

 

Kiitos osallistujille, näytösten järjestäjille ja yhteistyökumppaneille upeasta Elokuvapäivästä!

Päivän aikana järjestettiin lähes 40 maksutonta elokuvanäytöstä ympäri Turkua. Vaikka Elokuvapäivälle sattuikin syksyisen sateinen sää, tunnelma näytöksissä oli mieletön.

Illan kruunasi Vares – Pahan suudelma ulkoilmaelokuva Vartiovuorella, Turun Kesäteatterissa. Vartiovuoren hämärtyvä ilta oli omiaan luomaan mysteerisen hämyistä Vares-tunnelmaa.

Ennen näytöstä päästiin maistamaan paikallisten panimoiden Panimoravintola Koulun ja Kakola Brewing Companyn Elokuvapäivän inspiroimaa yhteistyöolutta, Leffalovea. Elokuvanäytöksen avasivat elokuvakomissaari Teija Raninen, Jussi Vareksen luonut kirjailija Reijo Mäki sekä Vares-elokuvien tuottaja Markus Selin.

Upea päivä ja huikea ilta. Kiitos!

 

Vietä Elokuvapäivää omalta kotisohvaltasi Elisa Viihteen parissa!

Tiesitkö, että kuka tahansa voi vuokrata elokuvia Elisa Viihteestä? Tutustu tuhansien leffojen tarjontaan, löydä suosikkisi ja katso millä laitteella haluat – ilman kuukausimaksua. 
 
Elokuvapäivänä Elisa Viihde tarjoaa mahdollisuuden tutustua elokuvatarjontaansa maksutta! Voit pitää ihanan leffaillan ihan omalta kotisohvaltasi esimerkiksi Dumbon, Avengersin tai Vedenneidon parissa! Tilaamalla koodin Elokuvapäivän verkkosivuilta, pääset nauttimaan yhdestä vapaavalintaisesta elokuvasta perheen tai ystävien kesken. 
 
Huom! Elisa Viihteen tarjoamat koodit on tarkoitettu ainoastaan kotona katsottavaksi, eivät julkisiin näytöksiin. Koodeilla ei myöskään voi ostaa elokuvia, ja ne ovat tarkoitettu vain vuokraustarkoitukseen. Koodeja on rajattu määrä. Tilaa koodi 6.9. klo 9:00 mennessä.
Klikkaa kohtaa ”järjestä näytös” ja sen jälkeen ”yksityinen henkilö” niin pääset tilaamaan koodin!

Kino Diana esittää kulttielokuvan Tenebre – pelkoa ei voi paeta (1982)

Kino Diana esittää Turun Elokuvapäivän kunniaksi Dario Argenton kulttielokuvan Tenebre – pelkoa ei voi paeta (1982). 

Peter Neal (Anthony Franciosa) kirjoittaa kauhuromaaneja. Eräänä päivänä hän löytää yllättäen itsensä keskeltä sellaista. Sarjamurhaaja häiriköi ja vainoaa häntä. Kaikki hänen viimeisintä kirjaansa työstäneet joutuvat yksitellen uhreiksi.  

Trilleriä ja kauhua yhdistävä elokuva on ohjaajansa huippukauden pidetyimpiä töitä. Sen faneihin lukeutui muun muassa vuosi sitten edesmennyt toimittaja Perttu Häkkinen Tenebre nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa elokuvateattereissa sensuroimattomana. Näytös on järjestetty yhteistyössä Cinema Mondon kanssa. 

 

Ennen elokuvaa nähdään paikallisen Dean Portnoj’n ohjaama Kutsumaton Vieras (2019). 

 

Näytös alkaa 20:30 ja liput ovat 12€ 

Tarjouksena Elokuvapäivän kunniaksi Skumppa, Siideri tai Olut 5€ 

 

Ikäraja: 18

Kesto: 27 min + 101 min

 

Vares ulkoilmanäytöksen liput pian saatavilla!

Kohta niitä saa, nimittäin lippuja Elokuvapäivän Vares – Pahan Suudelma ulkoilmanäytökseen! Lippuja jaetaan kolmena eri ajankohtana, jotta mahdollisimman monella Vares-fanilla olisi mahdollisuus hakea omansa. Lippuja on  rajoitettu määrä ja niitä jaetaan max. 2 kpl / henkilö.

Scene jakaa Vares – Pahan Suudelma ulkoilmanäytöksen ilmaislippuja seuraavasti:

Torstaina 22.8. klo 18:00. Jako tapahtuu Aurajokirannassa Länsi-Suomen elokuvakomission edessä, osoitteessa Läntinen rantakatu 13.

Maanantaina 26.8. klo 9:00 ja klo 17:00. Aurajokirannassa Länsi-Suomen elokuvakomission edessä, osoitteessa Läntinen rantakatu 13.

 

Tervetuloa!

 

 

 

Haluatko avustajaksi elokuvaan?

Elokuvakaupunki Scene ry järjestää syksyn Elokuvapäivän hengessä elokuva-avustajarekisterikuvauksen tiistaina 27.8. klo 15-18 Wiklundin 3. kerroksen Tapahtumatorilla.

Valkokankaalle pääsy on monen unelma, ja nopein tie tähän on usein elokuva-avustajana toimiminen. Länsi-Suomen elokuvakomission elokuva-avustajarekisterin kautta kenestä vain voi tulla elokuva-avustaja! 

Elokuva-avustajat toimivat taustanäyttelijänä elokuvissa ja sarjoissa. Avustaja saattaa siis löytää itsensä mitä erilaisimmista tilanteista, kuten kahvilan asiakkaana tai vaikka keskiaikaisen hoviväen jäsenenä.  Joskus avustajan rooli on myös suurempi, ja siihen saattaa kuulua myös vuorosanoja. Ennen kaikkea elokuva-avustajarekisterin jäsenet pääsevät näkemään elokuvan taian omin silmin ja ovat tärkeä osa uskottavan elokuvan maailman luomisessa.

Tilaisuudessa pääsee helposti liittymään ja päivittämään kuvansa ja tietonsa avustajarekisteriin. Tarvetta avustajille myös on, sillä syksyllä 2019 Turun seudulla kuvataan useampaakin suurta sarjaa. 

Facebook-tapahtumaan TÄSTÄ  !

 

Elokuvapäivänä Vares valloittaa Vartiovuoren!

Reijo Mäen luoma turkulainen yksityisetsivä Jussi Valtteri Vares on ratkaissut rikosmysteerejä ja parantanut maailmaa niin kirjoissa kuin valkokankaallakin. Tulevana Elokuvapäivänä 7.9. Vares – Pahan suudelma nähdään ainutkertaisessa ulkoilmaelokuvanäytöksessä illan hämärtyessä Vartiovuorella, Turun Kesäteatterin katetussa katsomossa. 

Kuten kaikki Elokuvapäivän näytökset, myös Turun Kesäteatterin ulkoilmanäytös on ilmainen, mutta ilman lippua katsomoon ei kuitenkaan pääse. Katsomoon mahtuu lähes 700 katsojaa.

Ulkoilmanäytöksen liput tulevat jakoon Scenen kanavissa elokuun aikana. Elokuvapäivän Facebook-tapahtumassa ja nettisivuilla tiedotetaan heti, kun lippuja on saatavilla! Ulkoilmanäytöksen ilmaisliput tarjoavat Turku Energia, Viking Line, Turun Yrittäjät, Turun Teknologiakiinteistöt, Rosten ja Elisa Viihde.

Paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin varaamaan paikat ja nauttimaan tunnelmasta. Erikoisuutena tänä vuonna nimittäin myös Panimoravintola Koulu ja Kakola Brewing Company saapuvat Vartiovuorelle ja lanseeraavat tapahtumassa Vareksen kunniaksi Elokuvapäivä-oluen!

Ulkoilmanäytös aukeaa yleisölle klo 19 ja elokuva alkaa klo 21. 

 

© Solar Films

 

Syksyn Elokuvapäivä on lauantaina 7.9.2019!

Tule mukaan Elokuvapäivään!

Elokuvapäivä on jo vakiintunut, turkulaisten ja matkailijoiden rakastama kaupunkitapahtuma. Päivän aikana yritykset ja yhteisöt voivat yhteistyössä Scenen kanssa järjestää oman elokuvanäytöksen.

Tapahtuma huipentuu Scenen järjestämään ulkoilmaelokuvanäytökseen. Viime syksynä esitimme Tyttökuninkaan Turun Linnan pihalla, 2017 katsottiin Tom of Finland Aurajoen yli, ja 2016 esitettiin Luokkakokous Veritas- stadionilla.

Haluatko tavoittaa asiakkaasi ja sidosryhmäsi kokonaan uudella tavalla? Järjestä elokuvanäytös osana Elokuvapäivä -tapahtumaa tai tule kumppaniksi ulkoilmanäytökseen. Olethan yhteydessä niin suunnitellaan juuri sinulle sopiva kokonaisuus! 

Tyttökuningas -elokuvan näytös 2018 Turun Linnan pihalla.

 

Kevään Elokuvapäivänä katseltiin elokuvia ympäri Turun seutua!

Kiitos kaikille Elokuvapäivän katsojille, näytöksenjärjestäjille ja yhteistyökumppaneille!

Elokuvapäivänä järjestettiin melkein 30 julkista elokuvanäytöstä ja yksityisiä näytöksiä järjestettiin sadassa kodissa. Kiitos!

Nyt kannattaa merkitä jo kalenteriin syksyn Elokuvapäivä 7.9.2019!

 

ps. Jos sinulla on kiitoksia tai kehitysehdotuksia Elokuvapäivään, laitathan viestiä www.elokuvapaiva.fi alalaidan yhteydenottolomakkeen kautta!