Kategoria: Ajankohtaista

Scene hakee harjoittelijaa Elokuvapäivälle

Oletko kiinnostunut elokuvista, innostut hyvin järjestetyistä tapahtumista ja taidat somen salat? Hae mukaan tekemään syksyn Elokuvapäivää 10.10.2020!

Elokuvapäivän tuotantoharjoittelija pääsee osaksi turkulaisten rakastaman elokuvatapahtuman järjestämistä, saa hyvät verkostot Turun kulttuurikentällä ja monipuolisesti kokemusta tapahtumatuotannosta sekä markkinoinnista ja viestinnästä. 

Elokuvapäivä on jo perinteinen kaupunkitapahtuma, joka muuttaa Turun lähialueineen suureksi elokuvanäyttämöksi kahdesti vuodessa. Yleisö pääsee nauttimaan kymmenistä yhteistyökumppaneiden tarjoamista, katsojille maksuttomista elokuvanäytöksistä eri puolilla kaupunkia, koko päivän ajan. Kaikilla Turun alueen yrityksillä ja yhteisöillä on mahdollisuus järjestää oma näytös yhteistyössä Scenen kanssa. Syksyisin tapahtuma huipentuu päänäytökseen, joissa on viime vuosina katsottu Turussa kuvattuja elokuvia mm. Vartiovuorella, Turun linnassa ja Aurajoen yli.

Tuotantoharjoittelijana pääset laittamaan taitosi käytäntöön Elokuvapäivän viestinnän ja tuotannon tehtävissä. Työtehtäviä ovat mm. someviestinnän suunnittelu ja toteutus, nettisivujen sisällöntuotanto sekä kumppaninäytösten ja päänäytöksen koordinointia. Voit vaikuttaa työnkuvaasi omien kiinnostustesi, vahvuuksiesi ja oppimistavoitteidesi mukaan!

Mitä toivomme sinulta?

  • Soveltuvaa koulutusalaa (esim. kulttuurituotanto, viestintä tai liiketoiminta)
  • Hyviä tiimityötaitoja
  • Oma-aloitteisuutta
  • Kiinnostusta tapahtumia ja elokuvakulttuuria kohtaan
  • Arvostamme aiempaa kokemusta tapahtumatuotannosta, viestinnästä ja/tai asiakaspalvelusta, mutta tärkeintä on aurinkoinen asenne sekä into tehdä ja oppia uutta!

Harjoittelu on palkaton, joten toivomme, että voit lukea harjoittelujakson osaksi opintojasi. Harjoittelu alkaa elo-syyskuussa ja päättyy lokakuussa tapahtuman jälkeen. Työaika on sovittavissa ja etätyö on mahdollista ennen tapahtumaa.

Kiinnostuitko? Laita vapaamuotoinen hakemus ja CV osoitteeseen ella.metsala@turkubusinessregion.com. Hakuaika päättyy su 16.8. Hakemuksia käsitellään jo hakuaikana ja paikka täytetään sopivan henkilön löydyttyä – laitathan siis hakemuksesi pian!

 

Lisätietoja:

Ella Metsälä, tuottaja
ella.metsala@turkubusinessregion.com
050 4989 329 (arkisin klo 9-15)

www.elokuvapaiva.fi

Syksyn Elokuvapäivä on lauantaina 10.10!

Syksyn Elokuvapäivä on lauantaina 10.10.2020!

Elokuvapäivänä kaikilla Turun alueen yrityksillä, yhdistyksillä ja seuroilla on mahdollisuus tarjota asiakkailleen elokuvanäytös yhteistyössä Scenen kanssa. Elokuvanäytöksen järjestäminen on helppo ja elämyksellinen tapa kertoa toiminnastaan ja tavoittaa asiakkaita uudella tavalla!

Haluaisiko sinun yrityksesi järjestää Elokuvapäivänä oman elokuvanäytöksen? Olethan yhteydessä sähköpostilla scene@turku.fi!

Yleisömme ja yhteistyökumppaneidemme terveys ja hyvinvointi ovat meille ensisijaisen tärkeitä. Seuraamme tiiviisti viranomaisten tiedottamista ja ohjeita yleisötilaisuuksien järjestämisestä. Toivomme ja uskomme, että syksyllä meidän on taas turvallista kokoontua yhdessä nauttimaan elokuvanäytöksistä eri puolilla kaupunkia.

Täysi yleisö Elokuvapäivänä 5.3.2020 Vierailu- ja Innovaatiokeskus Joessa.

 

 

Suurkiitos kaikille Elokuvapäivän katsojille, näytösten järjestäjille ja yhteistyökumppaneille!

 

Suurkiitos kaikille Elokuvapäivän katsojille, näytösten järjestäjille ja yhteistyökumppaneille upeasta Elokuvapäivästä!

Elokuvanäytöksiä järjestettiin tänä keväänä yli kaksikymmentä ja ohjelmaa riitti aamusta iltaan. Monessa näytöksessä saatiin kuulla tekijävierailta elokuvien tekemisestä, kuulla sisäpiirin tietoa kuvauspaikoista tai nauttia livemusiikista ja herkullisista leffaeväistä!

Hansakorttelin  Elokuvapaneelikeskustelu kokosi koolle täyden yleisön kuulemaan alan ammattilaisten kokemuksia ja näkemyksiä. Elokuvatuottaja Markus Selin, ohjaaja Petri Kotwica sekä käsikirjoittaja Satu Rasila keskustelivat elokuvien tekemisestä, alan töistä ja rooleista sekä jakoivat omat vinkkinsä aloitteleville elokuvien tekijöille.

Keskustelun jälkeen iloksemme esittäytyivät nuoret Negorhanin legenda – Pelgir -elokuvan tekijät sekä paikalliset elokuvakerhot Kinokopla sekä Mystery Dynamo Theater 3000.

Elokuvapaneelikeskustelun tarjosivat Elokuvapäivän yhteistyökumppanit Hansakortteli ja Leipomo Rosten. Hansakortteli, kaupunkilaisten oma tila, tarjosi tapahtumalle upeat puitteet ja Rostenin Lysti-keksit pitivät suun hymyssä vielä keskustelun jälkeenkin!

PS. Jos sinulla on kiitoksia tai kehitysehdotuksia Elokuvapäivään, laitathan viestiä www.elokuvapaiva.fi alalaidan yhteydenottolomakkeen kautta!

 

Hansakorttelissa sukelletaan Elokuvapäivänä elokuvien tekemisen maailmaan!

 

Elokuva on vaikuttava tarinankerronnan keino, joten ei ole ihmekään, että suomalaiset rakastavat elokuvaa. Moni meistä on joskus myös haaveillut oman elokuvan ohjaamisesta, käsikirjoittamisesta tai omasta tähtihetkestään valkokankaalla. 

Elokuvapäivänä 5.3. klo 15 Hansakorttelin sydämessä Hansatorilla päästään sukeltamaan elokuvien maailmaan pintaa syvemmälle. 

Scene Turku & Hansakortteli järjestävät Elokuvapäivänä 5.3. elokuvapaneelikeskustelun, jossa kotimaiset kovan luokan elokuvantekijät kertovat elokuva-alasta ja omasta työstään. Elokuva-alasta kuullaan niin tuottajan, käsikirjoittajan, kuin ohjaajankin näkökulmasta, kun keskustelemaan saapuvat Markus Selin, Satu Rasila ja Petri Kotwica.

Markus Selin tunnetaan yhtenä Suomen menestyneimpänä elokuvatuottajana ja tuotantoyhtiö Solar Filmsin perustajana. Satu Rasila on taitava käsikirjoittaja ja dramaturgi, jonka teosten katsojaluvut puhuvat puolestaan. Petri Kotwica on näyttänyt taitonsa kotimaisten draamaelokuvien ohjaajana ja käsikirjoittajana – esimerkiksi Musta jää ja Turussa kuvattu Henkesi edestä ovat hänen käsialaansa. Paneelikeskustelun vetää Länsi-Suomen elokuvakomission elokuvakomissaari Teija Raninen.

Elokuvapaneeli on osa Elokuvapäivän 5.3.2020 ohjelmaa. Hansakorttelissa on tuolloin käynnissä mittavan uudistushankkeen kunniaksi avajaisjuhlaviikko, jolloin Hansakorttelin uusi konsepti ”Kaupunkilaisten tila” lanseerataan.

”Elokuvapaneeli sopii mitä mainioimmin Hansakortteliin eli Kaupunkilaisten tilaan, osaksi Juhlaviikon ohjelmistoamme. Olemme kiinnostuneita tukemaan omalla panoksellamme Turun alueen tapahtumia ja luomaan asiakkaillemme entistä enemmän syitä viihtyä Hansakorttelissa”, sanoo Mirva Laaksonen, Hansakorttelin markkinointipäällikkö.

Elokuvapäivä on jo perinteeksi muuttunut kaupunkifestivaali, joka muuttaa Turun lähialueineen suureksi elokuvanäyttämöksi: katsojia hemmotellaan pääsymaksuttomilla elokuvanäytöksillä koko päivän ajan eri paikoissa! Elokuvapaneelin tarjoavat Hansakortteli ja Leipomo Rosten.

Elokuvapaneelin Facebook-tapahtuma

 

Muokattu 3.3.2020: Taneli Mustonen on valitettavasti joutunut perumaan osallistumisensa tapahtumaan päällekäisyyksien takia.

Kevään Elokuvapäivä on torstaina 5.3.2020!

Haluaisiko sinun yrityksesi tai yhdistyksesi olla mukana Elokuvapäivässä omalla elokuvanäytöksellä?

Elokuvapäivänä 5.3.2020 elokuvan ystävät pääsevät nauttimaan yhteistyökumppaneiden tarjoamista, katsojille maksuttomista näytöksistä aamusta iltaan ympäri kaupunkia. Kaikilla Turun alueen yrityksillä ja yhdistyksillä on mahdollisuus järjestää elokuvanäytös yhteistyössä Scenen kanssa. Elokuvanäytöksen järjestäminen on mainio tapa tavoittaa uusia ja jo tuttuja asiakkaita uudella tavalla!

Kiinnostuitko? Olethan pian yhteydessä sähköpostilla scene@turku.fi!

Miten sinun Elokuvapäiväsi meni?

Kiitos vielä kaikille Elokuvapäivän katsojille, näytöksenjärjestäjille ja yhteistyökumppaneille! Elokuvapäivän ohjelmisto oli laajempi kuin koskaan, ja Vares – Pahan suudelma ulkoilmanäytös Turun kesäteatterilla kruunasi turkulaistapahtumamme illan ja oli ainutlaatuinen elokuva-elämys. Kiitos! 

Jos sinulla on kiitoksia tai kehitysedotuksia Elokuvapäivään, laitathan viestiä www.elokuvapaiva.fi alalaidan yhteydenottolomakkeen kautta! 

 

 

 

Kiitos osallistujille, näytösten järjestäjille ja yhteistyökumppaneille upeasta Elokuvapäivästä!

Päivän aikana järjestettiin lähes 40 maksutonta elokuvanäytöstä ympäri Turkua. Vaikka Elokuvapäivälle sattuikin syksyisen sateinen sää, tunnelma näytöksissä oli mieletön.

Illan kruunasi Vares – Pahan suudelma ulkoilmaelokuva Vartiovuorella, Turun Kesäteatterissa. Vartiovuoren hämärtyvä ilta oli omiaan luomaan mysteerisen hämyistä Vares-tunnelmaa.

Ennen näytöstä päästiin maistamaan paikallisten panimoiden Panimoravintola Koulun ja Kakola Brewing Companyn Elokuvapäivän inspiroimaa yhteistyöolutta, Leffalovea. Elokuvanäytöksen avasivat elokuvakomissaari Teija Raninen, Jussi Vareksen luonut kirjailija Reijo Mäki sekä Vares-elokuvien tuottaja Markus Selin.

Upea päivä ja huikea ilta. Kiitos!

 

Vietä Elokuvapäivää omalta kotisohvaltasi Elisa Viihteen parissa!

Tiesitkö, että kuka tahansa voi vuokrata elokuvia Elisa Viihteestä? Tutustu tuhansien leffojen tarjontaan, löydä suosikkisi ja katso millä laitteella haluat – ilman kuukausimaksua. 
 
Elokuvapäivänä Elisa Viihde tarjoaa mahdollisuuden tutustua elokuvatarjontaansa maksutta! Voit pitää ihanan leffaillan ihan omalta kotisohvaltasi esimerkiksi Dumbon, Avengersin tai Vedenneidon parissa! Tilaamalla koodin Elokuvapäivän verkkosivuilta, pääset nauttimaan yhdestä vapaavalintaisesta elokuvasta perheen tai ystävien kesken. 
 
Huom! Elisa Viihteen tarjoamat koodit on tarkoitettu ainoastaan kotona katsottavaksi, eivät julkisiin näytöksiin. Koodeilla ei myöskään voi ostaa elokuvia, ja ne ovat tarkoitettu vain vuokraustarkoitukseen. Koodeja on rajattu määrä. Tilaa koodi 6.9. klo 9:00 mennessä.
Klikkaa kohtaa ”järjestä näytös” ja sen jälkeen ”yksityinen henkilö” niin pääset tilaamaan koodin!