Kevään 2024 Elokuvapäivän ohjelma

Julkaistu 7.3.2024

Kevään 2024 Elokuvapäivän ohjelma

Torstaina 7.3.2024 kaupungissamme katsotaan leffoja, kun hyvän mielen kaupunkifestivaali eli Elokuvapäivä valtaa Turun ja vähän Turun naapureitakin!

Scene eli Elokuvakaupunki Turku ry järjestää Elokuvapäivän kaksi kertaa vuodessa. Kevään 2024 Elokuvapäivänä 7. maaliskuuta Turku muuttuu elokuvanäyttämöksi yritysten ja yhdistysten sekä yhteisöjen järjestäessä elokuvanäytöksiä ympäri kaupunkia.

Elokuvapäivä luo elämyksiä ja tuo yhden päivän ajaksi elokuvat kaikkien katsottaviksi uusissa ja uniikeissa ympäristöissä. Kaikki elokuvat ovat katsojille maksuttomia, sillä Elokuvapäivän yhteistyökumppanit,
yritykset, yhteisöt ja yhdistykset tarjoavat näytökset kaupunkilaisille ja kuntalaisille. Tänä keväänä mukana on myös Turun naapureita.

Raision kaupunki esittää kirjastossaan kaksi elokuvaa, Ryhmä Hau: Mahtielokuva ja viime vuonna elokuvateattereissa ollut Spede.

Elokuvapäivä matkaa myös saaristoon, Paraisille, jossa Kamu Restaurant näyttää tilausravintola Råttiksessaan Alma Pöystin tähdittämän Toven. Maskussa katsotaan Maskutalolla mykkäelokuva Usherin talon häviötä jazz-ja taidemuusikkona sekä Ylen musiikkitoimittajana tunnetun Topias Tiheasalon säestyksellä.

Hotelli Kakolassa on luvassa vuoden 2017 versio klassikkoelokuvasta Papillon, Viinihuone Vinossa esittää Marie Antoinetten, Kortteliravintola Arvolla on kasarileffa Footloose ja Ravintola Suomalaisella Pohjalla Elvis. Kokoushotelli Linnasmäen elokuvana on Järjettömän paska idea, Bar Ö:ssä on Kinokoplan esittämiä Antti Peipon lyhytelokuvia ja Ullakko Bar tekee yhteistyötä Turun Suomi-Kreikka seuran kanssa.

Elokuvapäivässä ovat mukana myös tavaratalo Wiklund, Vierailukeskus Joki, kuusi alueolohuonetta, Helluntaiseurakunta ja Mikaelinkirkko sekä Turun työväentalo.

Turun Pääkirjasto esittää Studiossaan kolme Mika Waltarin teksteihin perustuvaa elokuvaa, Helmikuun manifesti, VMV 6 sekä klassikoiden klassikon eli Komisario Palmun.

”Elokuvapäivä kokoaa ihmisiä taaperosta taattaan ja muksusta mummoon, tämä hyvän mielen kaupunkifestivaali on siis tarkoitettu ihan kaikille kaupunkilaisille. Ja erityisen hyvilläni olen siitä, että myös Turun naapurit ovat ottaneet Elokuvapäivän omakseen”, kevään Elokuvapäivän tuottaja Tanja Raunio iloitsee.

Elokuvapäivän järjestäjä on Turun kaupungin, Turun ammattikorkeakoulun ja Linnateatteriyhdistys ry:n perustama Scene, virallisesti Elokuvakaupunki Turku ry.

Katso kaikki Elokuvapäivän näytökset ohjelmasivulla.

Kevään 2024 Elokuvapäivän juliste.

Jaa sosiaalisessa mediassa