Aamuset: Elokuvapäivä levittäytyy myös Turun ulkopuolelle

Julkaistu 2.3.2024

Aamuset: Elokuvapäivä levittäytyy myös Turun ulkopuolelle

Uutinen kevään 2024 Elokuvapäivästä Aamuset-kaupunkimediassa. Scene kiittää!

”Tänä keväänä mukana on myös Turun naapureita. Raision kaupunki esittää kirjastossaan kaksi elokuvaa, Ryhmä Hau Mahtielokuvan ja viime vuonna elokuvateattereissa olleen Speden.

Elokuvapäivä matkaa myös saaristoon, Paraisille, jossa Kamu Restaurant näyttää tilausravintola Råttiksessaan Alma Pöystin tähdittämän Toven.

Maskussa katsotaan Maskutalolla mykkäelokuva Usherin talon häviötä jazz-ja taidemuusikkona sekä Ylen musiikkitoimittajana tunnetun Topias Tiheäsalon säestyksellä.

Hotelli Kakolassa on luvassa vuoden 2017 versio klassikkoelokuvasta Papillon, Viinihuone Vinossa esittää Marie Antoinetten, Kortteliravintola Arvolla on kasarileffa Footloose ja Ravintola Suomalaisella Pohjalla Elvis. Kokoushotelli Linnasmäen elokuvana on Järjettömän paska idea, Bar Ö:ssä on Kinokoplan esittämiä lyhytelokuvia ja Ullakko Bar tekee yhteistyötä Turun Suomi–Kreikka-seuran kanssa.

Elokuvapäivässä ovat mukana myös tavaratalo Wiklund, Vierailukeskus Joki, viisi alueolohuonetta, Helluntaiseurakunta ja Mikaelinkirkko sekä Turun työväentalo.

Turun pääkirjasto esittää Studiossaan kolme Mika Waltarin teksteihin perustuvaa elokuvaa: Helmikuun manifesti, VMV 6 sekä klassikoiden klassikon eli Komisario Palmun.

– Tämä Elokuvapäivä on kyllä kiehtova tapa katsoa leffoja ja samalla pääsee tutustumaan uusiin paikkoihin. Muutkin kaupungit voisivat ottaa oppia Turusta ja Turun naapureista ja kutsua kansalaisensa katsomaan elokuvia, kevään Elokuvapäivän tuottaja Tanja Raunio hehkuttaa tiedotteessa.

Raunio vinkkaa myös seuraamaan Scene Turun FB-sivuja ja Elokuvapäivän Instgram-tiliä, sillä molempiin on tulossa leffatietojen lisäksi myös arvontoja.

Tarkemmat tiedot Elokuvapäivänä esitettävistä näytöksistä Elokuvapäivän sivuilla elokuvapaiva.fi. Sivuja päivitetään uusien esityspaikkojen suhteen sunnuntai-iltaan 3. maaliskuuta saakka.

Elokuvapäivän järjestäjä on Turun kaupungin, Turun ammattikorkeakoulun ja Linnateatteriyhdistys ry:n perustama Scene, virallisesti Elokuvakaupunki Turku ry.”

https://www.aamuset.fi/artikkeli/6258955

Uutinen kevään 2024 Elokuvapäivästä, Aamuset-kaupunkimedia (AKM).
Valokuva syksyn 2022 ulkoilmanäytöksestä, Shoja Lak.

Kevään Elokuvapäivän näytöksiä päivittyy ohjelmasivulle tapahtumaviikkoon asti!

Jaa sosiaalisessa mediassa