Onneli, Anneli ja nukutuskello

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
Date(s) - 04/09/2021
10:00 - 15:30

Tapahtumapaikka
Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha

Kategoriat


Turun yliopisto esittää kasvitieteellisen puutarhan seminaarisalissa hyväntuulisen lastenelokuvan Onneli, Anneli ja nukutuskello (2018), jota kuvattiin puutarhan upealla lummelammella kesällä 2018.

Elokuva perustuu Marjatta Kurenniemen kirjaan, jossa Onneli ja Anneli ystävineen estävät arvokkaan luonnonympäristön tuhoutumisen.

Elokuvanäytösten välissä voi tutustua elokuvan rekvisiittaan tai vierailla ulkopuutarhassa lummelammen tuulimyllylle. Lisäksi ulkopuutarhassa on paljon seikkailua ja nähtävää omatoimisesti tehtäväkartan johdattelemana.

Esityksiä on päivän aikana kolme: klo 10, 12 ja 14.
Elokuva kestää 1h 18min.
Kerrallaan varattavissa paikkoja 10 hlöä/elokuva.
Mikäli tilaa jää, myös jonottamalla pääsee mukaan. 

Varaa oma paikkasi täältä!

Ikäraja: S

Muu toiminta

Joskus tiede on taruakin ihmeellisempää. Tingelstiinan ja Tangelstiinan puutarhassa kasvaa ilmapalloja ja vappuhuiskuja, mutta tiesitkö, että kasvitieteellisessä puutarhassa kasvaa kärpäsloukkuja ja puuterihuiskuja. Sisäänpääsymaksulla pääset puutarhaan tutustumaan kasvien ihmeelliseen maailmaan. Elokuvapäivänä puutarhasta löytyy eriskummallista tietoa kasveista.

Lisäksi Kasvitieteellisellä puutarhalla löytyy laboratoriotilat, jossa pienellä lisämaksulla pääsee tekemään tieteen avulla itselleen muovailuvahaa, rakentamaan tulivuoren tai sukeltamaan olomuotojen ihmeelliseen maailmaan. Laitetaan valkoinen labratakki päälle ja lähdetään tekemään tiedettä.

Mistä maailmankaikkeus alkoi? Miltä maapallo näytti ennen ihmistä? Koko perheelle soveltuva 1,4 kilometrin aikavaellus kävellään alkuräjähdyksestä nykyhetkeen oppaan johdolla läpi kauniin ulkopuutarhan. Tällä reitillä jokainen metri vastaa ajassa 10 miljardia vuotta. Pientä lisämaksua vastaan pääset n. 1h ja 15 min kestävälle opastetulle kierrokselle.

Ulkopuutarhan lummelammen tuulimylly on auki klo 12.00-14.30. Tervetuloa vierailulle!

Sisäpuutarha on auki klo 10.30-17.00.
Sisäpuutarhan hinnasto:
• Aikuiset 9 €
• Eläkeläiset, opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelushenkilöt ja alle 18-vuotiaat 6 €
• Perhelippu 23 € (2 aik. & 2 lasta tai 1 aik. & 3 lasta)
• Ryhmälippu 10 henkeä 70 €
• Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Tiedepajat
Kasvitieteellisen puutarhan laboratoriotiloissa tehdään tiedetehtäviä LUMA-keskuksen ohjaajien johdolla. Pajat kestävät noin 30 minuuttia ja alkavat tunnin välein. Päivän aikana on mahdollisuus osallistua kolmeen erilaiseen pajaan. Pajoissa tehdään muovailuvahaa, rakennetaan happo-emäs tulivuori ja tutustutaan olomuotojen ihmeisiin. Paja maksaa osallistujalta 5 €/paja. Pajat soveltuvat kaikille kiinnostuneille, alle 7-vuotiaat ovat tervetulleita aikuisen seurassa. Ikäsuositus on 7-13-vuotiaat, mutta yläikärajaa ei ole. Varaa paikkasi ajoissa, sillä yhteen pajaan mahtuu 8 hlöä kerrallaan, myös paikanpäältä voi osallistua, mikäli pajoihin on tilaa.

• 10.30 Muovailuvaha
• 11.30 Tulivuori
• 12.30 Olomuotojen ihmeet
• 13.30 Muovailuvaha
• 14.30 Tulivuori
• 15.30 Olomuotojen ihmeet
Lisätietoja LUMA-toiminnasta: https://sites.utu.fi/luma/

Aikavaellus puutarhassa
Mistä maailmankaikkeus alkoi? Miltä maapallo näytti ennen ihmistä? Koko perheelle soveltuva 1,4 kilometrin aikavaellus kävellään alkuräjähdyksestä nykyhetkeen oppaan johdolla läpi kauniin ulkopuutarhan. Reitti on mahdollista kulkea esteettömästi esimerkiksi vaunujen kanssa. Tällä reitillä jokainen metri vastaa ajassa 10 miljardia vuotta. Kierros kestää noin 1h ja 15 min ja se kuljetaan oppaan johdattelemana. Aikavaellus alkaa klo 12.15 ja lähtee ulkopuutarhasta läheltä pääporttia.

Varaa paikkasi etukäteen, mutta olet tervetullut vaellukseen mukaan myös paikan päällä, jos paikkoja on jäljellä. Aikavaelluksen hinta on 5 € aikuiselta, mutta alennettu hinta löytyy niin lapsille kuin opiskelijoille. Lue lisää aikavaelluksesta: http://aikavaellus.fi

 

Yleisömme ja kaikkien elokuvan ystävien turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää. Kaikki näytökset järjestetään viranomaisten ohjeita noudattaen. Katsomopaikat on rajattu niin, että näytöksiin on turvallista tulla ja hygieniasta pidetään hyvää huolta. Huomiothan sinäkin osallistuessasi muut elokuvan ystävät:
💛 Tulethan vain terveenä.
💛 Pidä 2 metrin turvaväli muihin.
💛 Suosittelemme kasvomaskin käyttämistä kaikissa tapahtumissa.
💛 Muista pestä ja desinfioida kädet usein ja huolellisesti.
💛 Yski ja aivasta hihan yläosaan tai kertakäyttönenäliinaan.
💛 Suosi kortti- ja lähimaksua käteisen sijaan.
💛 Pidä Koronavilkku päällä ja noudata sen ohjeita.

 

Takaisin etusivulle