Järven tarina

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
Date(s) - 05/03/2020
17:00 - 18:30

Tapahtumapaikka
Forum Marinum, auditorio Ruuma

Kategoriat


Forum Marinumin auditorio Ruumassa nähdään kaikkien aikojen katsotuin suomalainen dokumenttielokuva – Järven tarina. Elokuvan esittävät yhdessä Saaristomeren Suojelurahasto ja Forum Marinum.

Järven tarinassa kaikki kerrotaan veden kautta – selityksensä saavat niin maailman synty kuin veden äärellä ja alla elävät eläimet, kasvit ja hyönteiset. Suomalaisen kulttuurin ja muinaisten uskontojen tarinat heräävät henkiin, kun pinnan alla oleva maailma avataan katsojille tässä laajuudessa – yli 6 000 vuotta järvien historiaa kerrotaan vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta.

Järvien ja jokien suojeleminen koko Saaristomeren valuma-alueella on tärkeä osa Saaristomeren suojelua. Saaristomeren vesien ekologinen tila on valtaosaltaan luokiteltu tyydyttävään luokkaan, eikä siellä ole enää lainkaan hyvään tilaan luokiteltuja vesimuodostumia (Lähde: VS ELY keskus 9/2019). On aika toimia, jotta meillä on tulevaisuudessa meri ja saaristo jossa on hyvä elää, saada elanto ja virkistyä.

Saaristomeren Suojelurahasto kerää varoja (rahankeräyslupa RA/2019/482) ja ohjaa ne paikallisiin vesiensuojeluhankkeisiin. Tavoitteena on rehevöitymisen pysäyttäminen ja vesien tilan parantaminen Saaristomerellä ja sen valuma-alueella.

www.saaristomerensuojelurahasto.fi/ssr/lahjoita

 

 

Kesto: 1 h 20 min

Ikäraja: S

Takaisin etusivulle