Elokuvapaneeli

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
Date(s) - 05/03/2020
15:00 - 17:00

Tapahtumapaikka
Hansakortteli, Hansatori

Kategoriat


 

 

 

ELOKUVAPANEELIKESKUSTELU
Hansatorilla 5.3. klo 15

Elokuvapäivänä 5.3. Hansakorttelissa päästään sukeltamaan elokuvien maailmaan myös pintaa syvemmälle!

Scene Turku & Hansakortteli järjestävät Elokuvapäivänä 5.3. elokuvapaneelikeskustelun, jossa elokuva-alan ammattilaiset kertovat alasta ja omasta työstään. Elokuva-alasta kuullaan niin tuottajan, käsikirjoittajan kuin ohjaajankin näkökulmasta, kun keskustelemaan saapuvat Markus Selin, Satu Rasila ja Petri Kotwica.

Markus Selin tunnetaan yhtenä Suomen menestyneimpänä elokuvatuottajana ja tuotantoyhtiö Solar Filmsin perustajana. Satu Rasila on taitava käsikirjoittaja ja dramaturgi, jonka teosten katsojaluvut puhuvat puolestaan. Petri Kotwica on näyttänyt taitonsa kotimaisten draamaelokuvien ohjaajana ja käsikirjoittajana – esimerkiksi Musta jää ja Turussa kuvattu Henkesi edestä ovat hänen käsialaansa. Keskustelun vetää Länsi-Suomen elokuvakomission elokuvakomissaari Teija Raninen.

Paneelikeskustelu on osa Elokuvapäivä 5.3.2020 ja Hansakorttelin avajaisjuhlaviikon ohjelmaa. Elokuvapaneelin tarjoavat Hansakortteli ja Leipomo Rosten.

Muokattu 3.3.2020: Taneli Mustonen on joutunut perumaan osallistumisensa paneeliin päällekäisyyksien vuoksi.

 

ELOKUVAPANEELIN AFTERIT

Elokuvapaneelin jälkeen meille on tulossa esittäytymään kolme harrastepohjalta toimivaa elokuva-alan toimijaa, joista ensimmäisenä esittäytyy Negorhanin legenda – Pelgir –elokuvan tekijöitä. He ovat osa IlmuMovies Productionsia, joka koostuu turkulaisista nuorista, jotka tuottavat elokuvia harrastepohjaisesti. Negorhanin legenda on kolmeosainen elokuvasarja, jonka kaksi edellistä osaa ovat nimeltään Istargon ja Roghar. Kolmas, Pelgir, on fantasiatrilogian tuorein osa ja se saa ensi-iltansa syksyllä 2020. Elokuvat ovat kokopitkiä ja täysin vapaaehtoisvoimin tehtyjä! 

Toisena esittäytyjänä on Kinokopla, joka on jo vuodesta 1965 asti toiminut turkulainen elokuvakerho. Se pyörii Turun yliopiston ylioppilaskunnan valitseman elokuvatoimikunnan johdolla. Toimikunnan tarkoituksena on järjestää elokuva-aiheisia tapahtumia ja elokuvasarjoja, joiden avulla he voivat edistää audiovisuaalisen kulttuurin tuntemusta. 

Kinokopla järjestää syksyisin ja keväisin elokuvasarjan, mikä sisältää yhdeksän näytettävää uutuuselokuvaa useista eri maista ja genreistä. Näytökset järjestetään Logomolla ja niihin ovat kaikki tervetulleita. 

Kolmas esittäytyjä on Mystery Dynamo Theater 3000 -elokuvaklubi, joka järjestää Dynamossa elokuvailtoja joka toinen keskiviikko. Tapahtumat ovat ilmaisia ja lisäksi niissä jaetaan ilmaista popcornia. Dynamon ollessa tapahtumapaikkana, juomistakin saa tilattuaMystery Dynamo Theater 3000 -klubin illoissa on myös keskustelua, vierailijoita ja tietovisoja! 

 

Kesto: n. 2 h

Takaisin etusivulle